Verbouwen? Laat uw woning snel en voordelig ontruimen!

Als u gaat verbouwen wil u niet dat uw meubels vies of beschadigd raken. U kunt ze afdekken, maar dan kunnen ze nog steeds in de weg staan voor de klusjesmannen. Hoe werkt een ontruiming? Wat gaat het kosten? In dit artikel nemen we je mee in het proces van een ontruiming zodat je voorbereid te werk kunt gaan.

Voorbereiding

Er zijn bepaalde voorbereidingen die u kunt treffen als het gaat om een woningontruiming. Deze zorgen ervoor dat de ontruiming zo spoedig mogelijk verloopt. Welke voorbereidingen u kunt treffen worden hieronder voor u opgenoemd.

  • Verhuisdozen regelen en inpakken. Als u, uw hele woning laat verbouwen heeft u een hoop verhuisdozen nodig. Dit kan veel geld kosten. Een verhuisdoos kost ongeveer één euro. Een oplossing is dat u verhuisdozen huurt. Op deze manier bent u de helft van het geld kwijt. Verhuisdozen huren kost namelijk rond de 50 cent. Een ander voordeel is dat u na de verbouwing van uw huis niet met een hoop dozen zit die u niet kwijt kunt. Vaak kunt u deze bij hetzelfde bedrijf huren als waar u de ontruiming bij boekt.
  • Bepalen welke spullen er naar de stort of de kringloop gaan. Als u uw hele huis gaat ontruimen zijn er vaak spullen waar u afstand van wil doen. Het is wel zo fijn als u na de verbouwing een net en opgeruimd huis heeft. Zet de spullen waarvan u afstand wil doen gesorteerd bij elkaar zodat u duidelijke instructies kunt geven als de verhuizers komen. Bij sommige bedrijven kunnen de verhuizers het gelijk wegbrengen naar de kringloop en de stort.

Diensten ontruimingsbedrijf

Een ontruimingsbedrijf kan veel verschillende diensten verlenen zodat de woningontruiming naar wens verloopt. Welke diensten dat zijn wordt hieronder opgenoemd.

  • Verhuisdozen leveren en ophalen. Op deze manier hoeft u niet zelf te rijden en kunt u op uw gemak dozen inpakken. Dozen laten ophalen is ook fijn, omdat u op deze manier na het uitpakken van uw dozen klaar bent. De rest wordt voor u geregeld. Wel wordt geadviseerd deze tijdig te bestellen zodat u niet in tijdnood komt.
  • Demonteren van meubels. Tegen betaling kunt u door de verhuizers uw meubels laten demonteren. Dit is fijn als u hier zelf geen tijd voor heeft.
  • Tijdelijke opslag bieden. Vaak heeft een ontruimingsbedrijf plekken gereserveerd waar u tegen betaling uw spullen kunt opslaan.
  • Ontruimen van zware voorwerpen. Een ontruimingsbedrijf heeft vaak verhuisliften waarmee zij tegen betaling uw zwaardere meubels kunnen verhuizen. Een verhuislift kost tussen de 25 en 45 euro per uur. U kunt ervoor kiezen om deze zelf te bedienen, maar dit wordt afgeraden als u geen verstand heeft van werken met verhuisliften. Er zijn verhuizers die u hierbij graag helpen.

Verhuizers zelf kosten tussen de 25 en 50 euro per uur. Het ligt eraan door welk ontruimingsbedrijf u de ontruiming laat doen. Ook is het zo dat u alle services los kunt huren bij sommige bedrijven. Zo kunt u binnen uw budget zelf betalen welke services u nodig heeft om de woningontruiming zo spoedig mogelijk te laten verlopen.