Wat niet mag ontbreken in je nieuwe keuken

Ben jij een kookliefhebber en sta je het liefst de hele dag in de keuken? Dan weet je vast dat bepaalde tools niet mogen ontbreken in je keuken. Wat zijn nou echt dingen die niet mogen ontbreken in je (nieuwe) keuken? Lees verder.

 

Goede en scherpe messen

Er is niets zo frustrerend als een bot en slecht mes. Het zorgt ervoor dat het koken langer duurt en dat het schillen en snijden van groente of fruit moeizaam gaat. Daarnaast is het ook gewoon enorm gevaarlijk om te werken met een bot mes. Scherpe keukenmessen schieten minder snel uit en je hoeft minder kracht te zetten. Een goed mes in je keuken mag dus echt niet ontbreken.

 

Keukenweegschaal en litermaat

Bovenstaande keukengerei is nodig om recepten accuraat uit te kunnen voeren met de juiste hoeveelheden. Ook kan je het gebruiken om richtlijnen per persoon aan te houden, hoeveel rijst of pasta eet je gewoonlijk? Meet dit, dat zal ervoor zorgen dat er minder eten wordt verspild.

 

Houten snijplank

Je kent het wel: plastic fel gekleurde snijplanken die nooit blijven liggen tijdens het snijden en snel verbogen zijn. Een houten snijplank is vele malen fijner om op te snijden. De voordelen van een houten snijplank zijn: prettig voor je messen, warmte bestendig en hij blijft goed liggen tijdens het snijden.

 

Goede pannen

Het hebben van goede pannen heeft vele voordelen. Zo brandt het eten minder snel aan, gaan de pannen langer mee en kan je het eten beter bereiden. Een goede en uitgebreide pannenset kan al voldoende zijn om jouw kookkunsten tot een hoger niveau te tillen.