Betonlateien om spanning in gemetselde muren op te vangen

Betonlateien zijn geschikt om de druk en spanning in gemetselde muren op te vangen en te verdelen. Hiermee voorkom je scheurvorming in muren of stucwerk. De betonlateien worden vaak geplaatst boven een raamkozijn of deuropening. Een latei is namelijk een draagconstructie die dient om een sterke overspanning te maken boven wanddoorbrekingen om dit over te brengen op de gedeelten van de wand naast de wanddoorbrekingen. Door het gewicht zo te verdelen voor je dus scheurvorming. Naast betonlateien heb je ook nog baksteenlateien en stalen lateien Afhankelijk van de constructie kun je kiezen voor verschillende types. 

Betonlateien bij Betongoed

De betonlateien bij Betongoed zijn gemaakt van gewapend beton. Dit is een erg sterk en duurzaam materiaal waardoor het dus perfect is voor lateien. Ze zorgen voor een stevige constructie die bij vele projecten kan worden toegepast. Je kunt de betonlateien in verschillende maten vinden. Zo heb je bijvoorbeeld een kleinere betonlatei van 1000x100x60 millimeter, of juist een grotere van 1400x120x60 millimeter. Hierbij is het belangrijk om te kijken welke maat jij nodig hebt voor je constructie. Hierbij wordt advies gegeven dat bij een dagmaat kleiner dan 1500 millimeter een opleglengte van 150 millimeter genoeg is. Bij een dagmaat groter dan 1500 millimeter hanteer je een opleglengte van 200 millimeter. Het is ook altijd raadzaam om advies te vragen aan specialisten. Zo kunnen de medewerkers van Betongoed je hiermee verder helpen. Als je weet welke maat je nodig hebt kun je de betonlateien eenvoudig bestellen bij de website van Betongoed. Dit gaat erg gemakkelijk en snel. Zo kunnen ze de volgende dag al in huis zijn.

Betonlateien gebruiken

De betonlateien van Betongoed kunnen het beste worden gebruikt bij schoonwerk. Dit zijn bouwwerkzaamheden waar de latei in het zicht blijft en in het metselwerk wordt geïntegreerd. Sommige uitvoeringen zijn ook voorzien van een waterhol om het regenwater netjes af te voeren. Dit kan aantasting op de muren voorkomen. Het plaatsen van de betonlateien wordt vaak gedaan door specialisten. Voor meer vragen, informatie en advies over de betonlateien kun je naar de website van Betongoed gaan, of langskomen in de winkel in Lunteren. Hier helpen de ervaren medewerkers je graag verder.