Ga volledig voor groen dankzij zonnecollectoren en zonnepanelen!

Zonnepanelen kent vandaag de dag wel iedereen. Ze dienen ervoor om groene stroom op te wekken via de zon. Ze worden op ons dak geplaatst, een dure investering weliswaar, en na een aantal jaren halen we dit er zo uit. Bovendien hebben we na een aantal jaren dus niet alleen gratis stroom, maar dragen we ook nog eens ons steentje bij aan een beter milieu. Wat als we nu zouden zeggen dat dit ook zo kan voor ons warme water? 

Zonnecollectoren, hoe werkt het? 

Een zonnecollector, hoe werkt dat nou juist? Wel als je zonnecollectoren gaat aanschaffen, worden deze ook op je dag geplaatst. Er komt zonlicht op de collectoren en dit zonlicht zal door de collectoren omgezet worden in warm water. Dit wordt vervolgens naar je CV ketel gestuurd, zodat jij op een groene manier ook warm water kan gaan gebruiken. Zo kan je dus niet alleen groene stroom gaan gebruiken maar ook nog eens ‘groen’ water! 

Zonnecollectoren aanschaffen 

Zonnecollectoren zien er bijna hetzelfde uit als zonnepanelen, en ook de prijs is niet min. Het is een vrij dure affaire, maar weet dat je dit er ook net zoals met zonnepanelen, na een paar jaar weer uithaalt. Dan weet jij dat je vanaf dan volledig gratis kan genieten van warm water. Heb je toch wel interesse in zonnecollectoren, maar heb je wat schrik voor de prijs? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Deze geeft je een idee wat dat boeltje zal kosten en je kan vrijblijvend beslissen of je er mee doorgaat of niet.

Zonnepanelen installeren 

Wil je toch maar liever de eerste stap naar een beter milieu zetten op bekend terrein? Dan raden we aan om eerst met zonnepanelen te beginnen. Zonnepanelen installeren kan je laten doen door heel wat bedrijven. Het heeft tal van voordelen zoals je steen bijdragen aan het milieu in de eerste plaats, maar ook dat je niet meer afhankelijk bent van energieleveranciers. Bovendien, en dat is nog wel het belangrijkste, haal jij er na een aantal jaren gratis stroom uit!