Voordelen en nadelen van sleutelkastjes met code

Als je in een bedrijf werkt met veel deuren en kastjes en met veel sleutels die daarbij horen, dan is het handig en extra veilig om een sleutelkastje met code aan te schaffen waar alle sleutels veilig kunnen worden opgeborgen. De code sluit het kastje goed af en het kastje kan zo minder snel door iemand geopend worden, aangezien alleen de juiste mensen de code weten. Het is dus een veilige manier van je sleutels opbergen. Zo heb je ook invloed op wie precies de sleutels gebruiken en dus ook de code voor het kastje krijgen. 

Niet alleen voor bedrijven, maar voor iemand die alleen werkt is het handig om te hebben. Dan liggen alle sleutels op 1 plek en ook nog eens veilig. Je kunt sleutelkastjes in veel verschillende maten kopen. Deze kastjes zijn gemaakt van erg sterk materiaal en zullen dus niet snel kapot gaan of worden gemaakt. Hieronder bespreken we de voordelen van een sleutelkastje met code hebben, maar ook enkele nadelen. 

Voordelen sleutelkastjes met code

Er zitten veel voordelen aan een sleutelkastje met code hebben voor je sleutels:

  • De sleutels liggen op 1 goede plek;
  • De sleutels liggen allemaal veilig en kunnen niet zomaar meegenomen worden;
  • Je hoeft de code alleen te geven aan diegene die de sleutels nodig heeft, zo weet je zeker dat niemand anders onnodig de sleutel in zijn zakken heeft;
  • Je kunt de code aan meerdere mensen geven en hierdoor kunnen meerdere mensen in het kastje. Dat is een stuk minder onhandig dan maar 1 sleutel voor het kastje hebben;
  • Voor veel verzekeringsbedrijven is het een pluspunt als je zo’n kastje hebt. Dit is namelijk extra veilig. 

Nadelen sleutelkastjes met code

Helaas zitten er ook enkele nadelen aan een sleutelkastje met code die we ook graag met je willen delen:

  • Een pincode kan ook lasten met zich meebrengen. Zo kan het lastig zijn een code te kiezen en kan deze vergeten worden door jezelf of anderen. 
  • Als je de pincode bent vergeten, moet het kastje worden opengemaakt door een expert.