Je interieur een landelijke uitstraling geven

De huizenmarkt is op dit moment volop in beweging. Na jarenlange stilstand in de verkoop en de daling van de verkoopprijzen alsook de rente op hypotheken, is de markt nu weer volop actief. Sterker nog, sommige makelaars hebben zelfs moeite om voldoende aanbod te verzamelen. Dus als jij toevallig net een woning hebt gekocht, dan heb je eigenlijk veel geluk gehad! Trouwens, over je nieuwe woning: weet je al hoe je hem gaat inrichten? Heb je al aan een landelijke uitstraling gedacht? Veel mensen kiezen hier tegenwoordig voor. Maar ja, hoe krijg je een landelijke uitstraling gerealiseerd? Daar gaan we je in dit artikel mee op weg helpen.

Begin met de meubelen

Een van de eerste dingen die je moet bestellen, zijn je meubelen. Niet alleen omdat de levertijd soms erg lang kan zijn, maar ook omdat je op die manier weet welke kleuren de muren moeten krijgen. Voor wat betreft het soort meubelen, kun je onder andere aan meubelen die van rotan zijn gemaakt.

Rotanmeubelen

Hoewel rotan meubelen de afgelopen jaren aan populariteit hebben ingeboet, zijn ze nog steeds zeer geschikt om je woning mee in te richten. Zeker als je een landelijke of een gezellige uitstraling wilt realiseren in je woonkamer. Bovendien gaan rotanmeubelen jarenlang mee en kun je ze (indien dat nodig mocht zijn) laten repareren bij een stoelenmatterij. Zo weet je dus zeker dat je erg lang plezier kunt hebben van je aankoop.

Rotanmeubelen op maat en vlechtmaterialen kiezen

Je kunt ervoor kiezen om je meubelen op maat te laten maken. In dat geval zal een stoelenmatter voor je aan het werk gaan en de vlechtmaterialen van jouw keuze inkopen. Oriënteer je dus van tevoren op de verschillende soorten vlechtmaterialen. Zo weet je zeker dat je achteraf geen spijt krijgt van jouw keuze. Op deze site, https://www.rotanblees.nl/, kun je een handig overzicht bekijken van de diverse soorten vlechtmaterialen.

De muren

Om ervoor te zorgen dat je naast de meubelen ook de rest van je woning een landelijke uitstraling geeft, is het belangrijk dat je de juiste verfkleuren kiest om de muren mee te schilderen. Vaak wordt er gekozen voor lichtere tinten zoals gebroken wit, lichtbruin en lichtgrijs. Ook kan het erg mooi zijn om eerst glasvezelbehang op de muren aan te brengen en het behang vervolgens te verven. Glasvezel behang kan overigens ook worden geleverd met een grof patroon. Op die manier krijg je een wat grovere uitstraling van je muren, wat de landelijke sfeer ten goede komt.

De vloeren

Bij een landelijke interieur hoort natuurlijk ook een mooie houten vloer. Met name laminaat met grove patronen of parket zijn zeer geschikt om als vloer te gebruiken.

De accessoires

Een huis is natuurlijk niet af zonder mooie accessoires. Om de landelijke sfeer verder te versterken is het raadzaam om te kiezen voor grote lampen waarbij de armaturen in steen of hout zijn verwerkt. Ook grote vazen en houten fotolijstjes dragen bij aan de sfeer. Het inrichten van de woning is geen eenvoudige klus.

Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen, dan kun je een interieurarchitect inschakelen die je verder kan helpen. Maar de ervaring leert dat wanneer je rustig de tijd neemt om je te verdiepen in de mogelijkheden en ideeën opdoet op websites zoals Pinterest, je al een heel eind kunt komen. Succes!