Hoe tover jij jouw huis om tot een energiezuinige woning?

De klimaatcrisis is één van de agendapunten van het kabinet, al is er de afgelopen tijd uiteraard veel aandacht uitgegaan naar het coronabeleid. Desondanks maakt dat klimaatverandering niet minder belangrijk, omdat de gevolgen van CO2-uitstoot alleen maar toe zullen nemen. Zo hebben we afgelopen maanden op allerlei plekken op de wereld bosbranden en overstromingen gezien en roepen klimaatorganisaties op om minder te vliegen, minder vlees te eten en minder kleding te kopen en te produceren. Naast deze manieren om je steentje bij te dragen aan verduurzaming is het echter ook een goed idee om je te focussen op energiezuinigheid en natuurlijke energiebronnen. Wist jij namelijk dat jij jouw huis aanzienlijk energie-neutraler kunt maken door zonnepanelen op je dak te laten installeren? Wves informeert jou graag over PV-systemen kopen.

Hoeveel zonnepanelen kan ik laten installeren?

Wil jij graag zonnepanelen op je dak laten plaatsen? Dan is het van groot belang om te kijken naar de oppervlakte van het dak. Wie immers over een groot dak beschikt, kan meer zonnepanelen op zijn of haar dak kwijt. Desondanks is het ook een kwestie van schaduwwerking: is het namelijk wel zo effectief om zonnepanelen te laten installeren aan de schaduwkant van jouw dak of is er een beter alternatief, zoals dakhuur? Wves denkt met je mee in de mogelijkheden en doet daarom graag een uitgebreide dakcheck. 

Welke zonnepanelen bestaan er?

Naast de hoeveelheid zonnepanelen is het ook inzichtelijk om meer te weten te komen over het verschil tussen mono- en polykristallijne zonnepanelen. Waar monokristallijne zonnepanelen namelijk effectiever werken en een hoger rendement opleveren, bieden polykristallijne zonnepanelen een hoog rendement tegen een lagere prijs. Desondanks is het monokristallijne zonnepaneel aantrekkelijker voor huishoudens, vanwege de beperkte oppervlakte waarop de zonnepanelen geïnstalleerd kunnen worden. Wil jij weten wat Wves voor je kan betekenen of heb je vragen over dit verschil? Neem dan gerust contact met ons op!