5 voordelen van LED trapverlichting

De laatste jaren is ledverlichting ontzettend populair bij zowel particulieren als bedrijven. Een groot deel van Nederland is de afgelopen jaren overgestapt naar energiezuinige led verlichting, maar de verwachting is dat op korte termijn iedereen voor led verlichting kiest.

Naast dit voordeel heeft led verlichting in zijn algemeen nog veel meer voordelen, maar wist je dat er bij trapverlichting ook vaak gekozen wordt voor led? De traptreden of een ander deel van je trap verlichten kan gemakkelijk met led strips. Bijvoorbeeld met de strips van LEDStrip XL die eenvoudig te monteren zijn.

Voordeel 1. Eenvoudige montage

Als je LED trapverlichting wilt voor extra sfeer of uit praktisch oogpunt, dan is een groot voordeel de eenvoudige montage. Zowel led spots als strips zijn redelijk eenvoudig te monteren als je een beetje handig bent. Wil je snel en eenvoudig de verlichting kunnen monteren? Dan zijn ledstrips absoluut de beste keuze.

Voordeel 2. Energiezuinig

Dit voordeel hebben we in het begin van deze blog al eens kort genoemd, maar het lage stroomverbruik van led verlichting is zo’n groot voordeel dat we deze nog eens benoemen in ons lijstje met voordelen. Als je kiest voor trapverlichting, dan wil je dit natuurlijk niet terugzien in een hogere energierekening. Door te kiezen voor led verlichting heb je de meest energiezuinige verlichting.

Voordeel 3. Lange levensduur

Led verlichting gaat veel langer mee dan traditionele verlichting. Gemiddeld is de levensduur van LED 5 tot 10 keer langer dan bijvoorbeeld traditionele halogeenverlichting. In vergelijking met een spaarlamp gaan led lampen vijf keer zo lang mee. En dan hebben we de vergelijking met een gloeilamp nog niet eens gemaakt. Led lampen gaat gemiddeld ruim 30-50 keer langer mee dan gloeilampen. Als je kiest voor led trapverlichting, dan kies je voor verlichting met een lange levensduur.

Voordeel 4. Verschillende kleuren

Vind je het leuk om af en toe een andere kleur verlichting op je trap te hebben? Met de komst van RGB ledstrips kan je de verlichting eenvoudig aanpassen in elke gewenste kleur. Zo kan je altijd voor de gewenste sfeer in huis zorgen.

Voordeel 5. Dimbaar

Toen de eerste LED verlichting op de markt kwam, was dit nog niet zo goed dimbaar. Tegenwoordig is dat heel anders. Sterker nog, door alle ontwikkelingen is de LED verlichting van tegenwoordig gemakkelijk dimbaar. Wel is het belangrijk om hiervoor speciale LED dimmers te installeren.