Infrarood warmtepanelen

Met infrarood warmtepanelen kom je zuinig, comfortabel en stijlvol de winter door. Infrarood warmtepanelen geven direct warmte af. Dat is dus een stuk lekkerder dan wachten tot je kamer op temperatuur is wanneer je de verwarming in de ochtend of bij thuiskomt aandraait. De warmte panelen zijn zo ontworpen dat ze in ieder interieur passen. Het maakt dus niet uit wat voor stijl je huis heeft en je kunt gerust je interieur volledig omgooien zonder dat de infrarood warmtepanelen misstaan. Daarnaast zijn ze energiezuinig, onder andere doordat ze snel warm worden. Maar ook omdat je gebruik kunt maken van zones, mits je een geschikte thermostaat hebt.

Bewegingsdetectie en zones

Door gebruik te maken van zones, kun je per zone de infrarood warmtepanelen in- en uitschakelen. Zo verbruik je niet onnodig energie voor plekken waar je eigenlijk op dat moment geen verwarming nodig hebt. Je kunt het nog mooier maken door de infrarood warmtepanelen te laten reageren op beweging. Juist omdat ze direct warmte geven, is dit een mooie optie. Zodra je een ruimte binnenloopt, gaan dan de infrarood warmtepanelen aan. Als er een half uur of een uur geen beweging gedetecteerd wordt, worden de warmtepanelen weer automatisch uitgeschakeld. Je kunt zelf bepalen na hoe lang de panelen uit moeten schakelen.

Zuinig en veilig

Er wordt niet altijd gedacht dat infrarood warmtepanelen een zuinige en gezonde manier van verwarmen zijn, terwijl dit wel het geval is. Wel moet je het juiste vermogen en formaat panelen gebruiken voor jouw ruimte of huis. Dit is afhankelijk van de grootte en het soort ruimte. Zo heb je voor een badkamer een hoger vermogen nodig dan een woonkamer bijvoorbeeld. Voor beide geldt alsnog dat de kubieke meters van de ruimte bepalen wat het juiste vermogen is. De infrarood warmtepanelen van Polarheat zijn CE, NE en EU goedgekeurd.

photo of gray oil heater