Je woning op een leuke manier aankleden met kunst

Ben je op zoek naar verandering in je woning? Je vind het misschien allemaal te saai worden en bent op zoek naar iets dat je aanspreekt. Kunst is iets sprekends dat heel je woning op kan fleuren. Kunst kan je in vele soorten kiezen. Ook kan je kunst lenen. Lees hier alles over kunst en de uitleen van kunst.

Soorten kunst

Er zijn verschillende soorten kunst waar je uit kan kiezen. Geen één kunstwerk is hetzelfde en dat maakt ook dat je heel veel keuze hebt. Er zijn twee soorten kunst die je in je huis kan plaatsen: Staande kunst en hangende kunst.

Staand

Staande kunst kan je denken aan een beeldhouwwerk. Deze kan je neerzetten op een tafel of op een pilaar. Deze neemt ook echt ruimte in. Bedenk van te voren hoeveel ruimte je over hebt voor kunst. Een beeldhouwwerk kan veel ruimte innemen.

Hangend

Hangende kunst kan je bedenken aan alles wat je op kan hangen. Het grootste voordeel daarvan is, is het weinig ruimte inneemt. Denk maar eens aan een prachtig schilderij. Deze kan een hoop doen voor je huis, het fleurt een hoop op. Maar deze neemt niet veel ruimte in. Het neemt wel drukte met zich mee, kijk dus goed welke kleurtinten je wil en hoe groot je je kunstwerk wilt

Kunst kopen, huren of leasen?

Misschien sluit je kunst altijd uit, omdat het prijzig is. Dat klopt, kunst in prijzig! Als je er niet veel geld voor over hebt, en bang bent dat je een miskoop doet. Dan is er een hele goede oplossing daarvoor bedacht. Tegenwoordig is het namelijk mogelijk om kunst te lenen. Dit doe je dan niet bij een bekende of een familielid, maar bij een kunstuitleen. Kunstuitleen heb je tegenwoordig op vele plekken, denk maar bijvoorbeeld aan kunstuitleen in Rotterdam of kunstuitleen in Amsterdam. Deze centrale plekken zijn voor veel mensen te bereiken. Zo kan je zonder een vermogen er aan uit te geven toch kunst in huis halen.

Een ander voordeel van lenen is dat je het terug gaat brengen, dus je kan als je wil elke maand een ander kunstwerk in huis nemen. Ook kan je het betalen in termijnen. Zo zijn de aanschaf kosten minder hoog omdat je per maand een stukje betaald. 

Hoe werkt kunstuitleen? 

Eigenlijk is het heel makkelijk, je gaat naar een kunstuitleen en je zoekt wat leuks uit. Als volgt maak je afspraken met de eigenaar en word het bij jou thuis gebracht. Deze mensen hangen je kunstwerk ook op zodat je het niet kan beschadigen. Je bent verzekerd tegen beschadiging van het kunstwerk, maar je hebt altijd een eigen risico.