Babykamer inrichten? Hier moet je op letten

Je bent in blijde verwachting en nu ben je druk bezig met het inrichten van de babykamer. Nu wil je dit natuurlijk wel zo veilig en handig mogelijk inrichten. Maar waar moet je dan precies op letten? In dit artikel leggen we je hier alles over uit.

De plaats van het ledikant / wieg

Het ledikant of de wieg kun je natuurlijk zomaar ergens neerzetten, maar dat is niet aan te raden. Als het bedje op de verkeerde plaats staat, kan dit gevolgen hebben voor de gezondheid van je baby. Zo kun je het ledikant of de wieg beter niet naast de kachel zetten. Zet hem ook niet voor het raam neer. Let er daarnaast ook op dat het niet te dichtbij snoeren of gordijnkoorden staat. Je baby zou dit namelijk te pakken kunnen krijgen en hierin kunnen stikken.

De juiste route

Het is fijn als je de babykamer zo handig mogelijk hebt ingericht. Je wilt niet over een krukje struikelen als je met je baby van het bedje naar de commode loopt. Denk hier dus goed over na en zet de commode op een handige plaats ten opzichte van het ledikant of de wieg. De kledingkast kun het beste in de buurt van de commode plaatsen, zodat je hier makkelijk bij kunt tijdens het verschonen van je baby.

Kies een goede lamp uit

Vaak denken we niet heel goed na over het kiezen van een lamp, maar bij het inrichten van een babykamer is dit toch best belangrijk. Zo kan een staande kamp of een bureaulamp wat onhandig zijn, omdat dit kan omvallen. Je krijgt dan ook met snoeren te maken waar je niet over wilt struikelen. Als je toch zo’n soort lamp in de babykamer plaatst, is het belangrijk om erop te letten dat de lamp stabiel genoeg is. Een plafondlamp voor kinderkamer is eigenlijk een betere keuze en hiermee wordt de kamer ook beter verlicht.