5 tips voor een sfeervolle woonkamer

De woonkamer is een ruimte waar je veel tijd doorbrengt. Sfeer in deze kamer is dan ook erg fijn, kan jouw woonkamer nog wel wat sfeer gebruiken? Wij hebben een aantal tips voor een sfeervolle woonkamer voor je op een rijtje gezet.

Nieuw meubilair

Het kopen van nieuw meubilair doet wonderen. Ga bijvoorbeeld eens naar de webshop voor Basiclabel, dé webshop voor het bestellen van woninginrichting. Ook vind je op de website veel inspiratie voor je inrichting. Als je op zoek bent naar nieuwe meubelen voor in je woonkamer kun je deze hier zeker vinden, ga naar de webshop, gebruik deze kortingscode en profiteer ook nog eens van korting.

Muziek

Voor meer sfeer in huis kan je voor muziek op de achtergrond kiezen. Door zachtjes muziek te laten spelen in de woonkamer is de woonkamer al snel sfeervoller. Tegenwoordig is het ook mogelijk om audio te integreren in je interieur, zo is de apparatuur geen doorn meer in het oog. Het bedienen kan gemakkelijk en draadloos via je tablet of smartphone. Zo kan je voor iedere situatie muziek kiezen en op het gewenste volume afstemmen.

Kleur

Sfeer wordt voor een groot deel bepaald door de gebruikte kleuren in huis. Met de juiste tinten in de woonkamer zorg je voor eigenheid, gezelligheid en eenheid in je interieur. Voor meer sfeer kan je het beste kiezen voor natuurlijke nuances als offwhite, bruin en zachte zandtinten. Lichte kleuren zorgen ervoor dat je ruimte groter lijkt, terwijl donkere kleuren de ruimte kleiner doet lijken.

Textiel

Eén van de snelste en makkelijkste manieren om de woonkamer meer sfeer te geven is het gebruiken van textiel. Denk bijvoorbeeld aan een vloerkleed, plaid of kussens. Textiel is nou eenmaal erg sfeervol en daarnaast ook comfortabel.

Raamdecoratie

Raamdecoratie doet wonderen voor de akoestiek binnen een ruimte, maar ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Het snelst heb je effect door te kiezen voor gordijnen. Gordijnen als raamdecoratie geeft de meeste sfeer en ze zijn ook nog eens verkrijgbaar in allerlei vormen, maten en kleuren. Voor iedere woonkamer zijn er wel passende gordijnen te vinden. Ook houten jaloezieën zijn erg leuk en sfeervol.