Soorten daken houten schuur

Voor houten schuren zijn er verschillende soorten dakbedekking. Populair zijn daken van:

  • Dakpannen
  • Golfplaten
  • PVC
  • Riet
  • Shingles
  • Bitumen

Veel hangt af van het soort dak. Bitumen wordt gebruikt bij een plat dak, riet en pannen bij een hellend dak. PVC en golfplaten kan bij een zo goed als plat dak gebruikt worden, enkele graden helling is voldoende.

Daken zijn een specialisme

Ook een dak op een houten schuur moet goed zijn. Het is het beste om werkzaamheden aan het dak van de schuur uit te laten voeren door een dakdekkersbedrijf in de buurt. De kans is dan groot dat zij niet alles kunnen. Sterker nog, best kans dat het dichtstbijzijnde bedrijf dat een rieten dak kan realiseren 100 kilometer verder weg zit. Dan is er geen keuze, dan maar naar het lokale bouwbedrijf om een pannendak, want anders wordt het een erg duur dak. De dakdekkersbedrijven leveren over het algemeen een totaal. Bij een goed dak hoort een goot en regenpijp, meestal is zoiets ook een specialisme van het dakdekkersbedrijf. Het mooiste is een zinken goot, maar voor een schuurtje is een iets goedkopere PVC goot met regenpijp voldoende.

Wat is mooi?

Over smaak valt niet te twisten. Daarom is het niet mogelijk om een dak te bestempelen als mooi of lelijk. Feit is wel dat alle daken lang meegaan, naar verwachting langer dan het houten schuurtje zelf. Heel misschien stroken shingles het beste bij het dak van een houten schuur. De prijs daarvan valt mee, mocht de schuur 50 jaar meegaan, zolang gaan de shingles ook wel mee. De schuur is met shingles dan ook in dezelfde stijl. Anders zal het zijn met een PVC dak. Een houten optrekje heeft altijd iets landelijks, een kunststof dak zal dan misschien misstaan omdat het niet in lijn is. Het is van belang dat de schuur samen met de omgeving een mooi geheel is.