Beveiligingscamera’s; het verschil tussen dome en turret camera’s

Beveiligingscamera’s zijn tegenwoordig een integraal onderdeel van moderne beveiligingssystemen. Ze kunnen worden gebruikt om toezicht te houden op eigendommen, mensen en activiteiten, en worden gebruikt in tal van omgevingen, zoals woningen, bedrijfsgebouwen, winkels, enz. Er zijn verschillende soorten beveiligingscamera’s beschikbaar, waaronder dome- en turret-camera’s. In deze blog zullen we de verschillen tussen deze twee soorten beveiligingscamera’s bespreken.

Gratis stockfoto met architectonisch, beveiligingscamera, bewakingscamera Stockfoto

Dome-camera’s

Dome-camera’s zijn gemonteerd op een halve bolvormige behuizing en worden vaak gebruikt in binnen- en buitentoepassingen. De camera wordt meestal aan het plafond gemonteerd en kan in alle richtingen worden gedraaid. Het ontwerp van de halve bolvormige behuizing maakt het moeilijk om de richting van de camera te bepalen, waardoor het voor indringers moeilijker is om te weten waar de camera naar kijkt. Dit maakt de camera’s ideaal voor beveiligingssituaties waar discretie belangrijk is.

Turret-camera’s

Turret-camera’s, ook wel “eyeball-camera’s” genoemd, hebben een cilindervormige behuizing die op een muur of plafond kan worden gemonteerd. In tegenstelling tot dome-camera’s hebben turret-camera’s een zichtbare lens en kunnen ze vaak worden gedraaid en gekanteld. Dit maakt het voor beveiligingsteams gemakkelijker om te zien waar de camera naar kijkt en de lens aan te passen indien nodig.

Gratis stockfoto met beveiligingscamera, bewakingscamera, closed-circuit televisie Stockfoto

Verschillen tussen dome- en turret-camera’s

Verschil in ontwerp

Een van de belangrijkste verschillen tussen dome- en turret-camera’s is hun ontwerp. Dome-camera’s hebben een halve bolvormige behuizing, terwijl turret-camera’s een cilindervormige behuizing hebben. Dome-camera’s zijn doorgaans discreet en moeilijker te detecteren, terwijl turret-camera’s zichtbaar zijn en kunnen helpen om potentiële indringers af te schrikken.

Verschil in beweging

Een ander belangrijk verschil is de beweging van de camera. Dome-camera’s kunnen in alle richtingen worden gedraaid en kunnen ook worden gekanteld. Dit betekent dat ze een grotere dekking hebben dan turret-camera’s. Turret-camera’s hebben echter vaak een betere beeldkwaliteit omdat ze een duidelijkere weergave bieden van wat er voor de camera gebeurt. Dit kan het gemakkelijker maken om gezichten en nummerplaten te identificeren.

Prijsverschil

Tot slot zijn dome-camera’s vaak iets duurder dan turret-camera’s vanwege hun complexere ontwerp en bewegingsbereik. Dit betekent dat dome-camera’s meestal worden gebruikt in situaties waar discretie van groot belang is, zoals in beveiliging operaties in hoger gelegen gebouwen. Turret-camera’s worden meestal gebruikt in situaties waar beeldkwaliteit van groot belang is, zoals in winkelgebieden.