Tips om je huis te verkopen zonder makelaar

Ga jij op korte termijn jouw woning verkopen? Wist je dat een huis verkopen zonder makelaar mogelijk is? Dit is een manier waarop je extra winst kunt maken bij de verkoop, aangezien de makelaar natuurlijk betaald moet worden. Verder kun je op basis van voldoende informatie dezelfde stappen zetten die een makelaar normaal gesproken neemt. Door te handelen vanuit kennis is het mogelijk om veel winst te maken op jouw woning. Kies bijvoorbeeld voor een goede marketingstrategie waardoor je de marktprijs van jouw huis omhoog kan krijgen. 

Marketingstrategie

Bij het opstellen van een marketingstrategie kun je hulp krijgen van een expert bij VastgoedOpkoop.nl. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de verkoopprijs vast te stellen en een verkoopdatum te prikken. Vervolgens moet je de woning gaan promoten, door onder andere voldoende foto’s te nemen en een pakkende advertentietekst te plaatsen. Daarna moet je de advertentie op meerdere websites voorbij laten komen en tevens gebruik maken van social media. Zorg dat je het maximale uit onderhandelingen haalt, door niet zomaar over te gaan op de verkoop. 

Bezichtigingen begeleiden

Indien je besluit om de woning te verkopen zonder gebruik te maken van een makelaar is het belangrijk om zelf te bezichtigingen te begeleiden. In dat geval komen geïnteresseerden langs om de woning te bekijken. Je moet in dat geval voldoende kunnen vertellen over de woning. Waarom is deze woning het geld waard? Daarnaast moet je in staat zijn om een aantal vragen te beantwoorden over de constructie van de woning en het jaartal waarin het gebouwd is. 

Advertentietekst

Een pakkende advertentietekst is een belangrijk onderdeel van dit proces, hiervoor kun je de hulp inschakelen van een notaris. Indien je dit graag zelf zou willen doen is het belangrijk om een beknopte samenvatting te geven van de woning. Vertel hoeveel kamers er zijn, uit hoeveel vierkante meter de woning bestaat en ten slotte is het belangrijk om iets over de omgeving te vermelden. Het is belangrijk om een eerlijke beschrijving te geven van het huis, aangezien mensen bij een bezichtiging toch achter de waarheid komen. Je kunt daarentegen bij de promotie wel mooi taalgebruik hanteren.