Tips voor het inrichten van een duurzame woonkamer

Een trend momenteel is duurzaamheid. Dit komt door de slechte economie en de slechte toestand van het milieu. Wanneer je dus geld kan besparen en een steentje kan bijdragen aan het herstel van het milieu, dan moeten we dat zeker niet uitlaten. In dit artikel geven we je enkele tips hoe jij je woonkamer duurzaam kan inrichten!

Muren

De muren kan je aankleden door middel van behang of verf. Het nadeel van behang is dat het na verloop van tijd grauw wordt en aan vervanging toe is. Wanneer je muren gaat verven, zal je merken dat de muren het verf opzuigen. Daarom dien je altijd de muur eerst te voorzien van een laag latex muurver. Dit zorgt voor een gladde en harde ondergrond. Wanneer je veel last hebt van kieren en scheuren in de muur, kan je de muur ook behangen met glasvliesbehang. Dit overbrugt de kieren en zorgt voor een egale ondergrond. Naast de prachtige uitstraling, is glasvliesbehang ook duurzaam en hygienisch. Het gaat jaren mee.

Vloer

Een duurzame vloer mag zo worden genoemd wanneer het verwijderen van de materialen geen grote belasting vormt voor het milieu en wanneer het productieproces relatief weinig energie kost. Een goede duurzame vloer gaat minimaal 10 tot 20 jaar mee. Een goed voorbeeld van een dergelijke vloer is een vloer gemaakt van natuurlijk hardhout. Wanneer je zeker wilt weten of een vloer duurzaam is, let dan op of er een keurmerk aanwezig is. Hoe lang de vloer meegaat heb je vooral zelf in je hand, een goede onderhoud scheelt al enorm. Zorg bijvoorbeeld voor een goede ondergrond en reinig de vloer regelmatig. Plaats daarnaast ook altijd plinten. Dit zorgt ten eerste voor dat er minder vuil onder de vloer kan komen en het zorgt voor extra stevigheid.