Tips om je woonkamer nieuw leven in de blazen

Ben je de huidige inrichting van je woonkamer beu? Blaas je woonkamer dan nieuw leven in! Hiervoor hoef je niet het hele huis te gaan verbouwen, maar met enkele simpele handelingen krijg je gelijk een nieuwe look. In dit artikel geeft een medewerker van www.Topmuurstickers.nl je enkele tips waarmee ook jij je woonkamer opnieuw kan stylen!

Een andere kleur geven

De kleur bepaalt voor het grootste gedeelte de sfeer. Met kleuren en patronen kan je al snel je woonkamer een bepaalde kant op sturen. Zo is het tegenwoordig helemaal hip om felle kleuren te gebruiken, zoals paars, blauw, oranje of rood. Doe dit echter niet op alle muren, maar maak gebruik van een accentmuur waar je dit op toepast. Zo wordt het niet te druk, maar zorg je wel snel voor een huiselijke en gezellige sfeer.

Laat je woonkamer groter doen lijken

Tevens heeft een kleur invloed op het optische plaatje. Wil je je woonkamer groter doen lijken? Maak dan gebruik van lichte kleuren voor zowel de muren als het plafond. Je kan het huis nog iets hoger doen lijken door het plafond net een lichtere kleur te geven dan de muren. Om meer diepte te creeeren kan je gebruik maken van horizontale accenten. Denk hierbij aan patronen of een leuke tekst.

Haal de natuur in je woonkamer

Voor een goede combinatie tussen rust en sfeer kan je zoveel mogelijk natuur naar de woonkamer halen. Een grote plant zorgt niet alleen voor diepte maar is tevens een leuke toevoeging voor je inrichting. Wanneer je echt in een oase van rust wil leven, kan je ook gebruik maken van natuurstenen. Door wandpanelen op te hangen met natuurstenen, kan je je midden in de natuur wanen.