3 tips bij de aankoop van een woning  

Bij de aankoop van een woning komt vaak erg veel kijken! Denk aan de verkoop van uw huidige woning, het in orde maken van uw papierwerk, het regelen van een hypotheek, de taxatie van de woning, enzovoorts. Dit geldt ook voor het bouwen van een geheel nieuwe woning, waarbij soortgelijke aspecten een rol spelen. Om u enigszins voor te bereiden op de zaken die bij de aankoop van een woning op uw af komen, geven we u in dit artikel drie handige tips om alvast rekening mee te houden.

Tip 1: schakel de hulp van een hypotheekadviseur in

Het afsluiten van een hypothecaire lening voor het bekostigen van de aankoop van uw nieuwe woning kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Hoe weet u welke hypotheekvorm het beste bij uw situatie past? Hoe vindt u de hypotheekverstrekker met de voordeligste hypotheek? Enzovoorts. Door de hulp van een hypotheekadviseur in te schakelen staat u er bij het afsluiten van een hypotheek niet alleen voor. Een hypotheekadviseur kan u van passend advies voorzien over hypotheken.

Tip 2: een makelaar inschakelen voor uw woningaankoop 

Hoewel er op internet voldoende aanbod te vinden is voor de aankoop van een nieuwe woning, is het vaak aan te raden om een makelaar in te schakelen. De makelaar kan u een goed beeld geven van de mogelijkheden die u heeft met de hypotheek die u aan kunt vragen.

Tip 3: bekijk de woning grondig als u deze gaat kopen

Voorafgaand aan de aankoop van een woning is het belangrijk om deze grondig te controleren. Kijk bijvoorbeeld goed naar de staat van de woning, het schilderwerk in de woning, enzovoorts. Soms blijkt pas achteraf dat er verschillende gebreken aan de woning blijken te zijn. Het is zonde als u deze zelf moet bekostigen.