Zelf uw huis onderhouden of het laten doen?

Naarmate u ouder wordt zal het onderhouden van uw woning steeds meer van uw energie vergen. Daarbij wilt u op uw oude dag genieten van het leven en niet voortdurend aan de slag moeten met het onderhouden van uw woning. Ook als u het erg druk heeft met uw werk of met de kinderen kan enige ondersteuning in het huishouden wellicht gewenst zijn. U kunt besluiten om uw huis zelf te onderhouden, of om hier een hulpje voor in te schakelen! Er zijn in de afgelopen jaren steeds meer aanbieders van huishoudelijke hulp opgericht.

Afspraken maken met een huishoudelijke hulp

Een huishoudelijke hulp inschakelen betekent niet per definitie dat alle huishoudelijke taken door de hulp worden uitgevoerd. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een aantal taken zelf te doen, wat de kosten van de huishoudelijke hulp drukt. Zo zou u zelf eens per week kunnen stofzuigen, zou u de badkamer zelf schoon kunnen maken, zou u de tuin kunnen onderhouden in de zomermaanden, enzovoorts. De huishoudelijke hulp hoeft dan enkel taken uit te voeren waar u zelf geen tijd of energie meer voor hebt.

Door vooraf duidelijke afspraken met de huishoudelijke hulp te maken over de taken die hij of zij op zich moet nemen, kunnen er geen misverstanden ontstaan. Naast een huishoudelijke hulp zou u een timmerman of tuinman in kunnen schakelen voor het onderhouden van de buitenkant van uw woning en de tuin.

Een geschikte huishoudelijke hulp vinden

Op internet vindt u verschillende bedrijven die een huishoudelijke hulp aan mensen aanbieden. Het verschilt hierbij sterk per bedrijf wat het gerekende tarief is en welke klussen zij precies voor u kunnen uitvoeren. Zo bieden sommige bedrijven bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om uw gehele woning eens per jaar grondig te reinigen.