Stukadoor: De oplossing voor jou

Wil je verven of behangen, maar blijft het niet goed zitten? Het kan zijn dat de muur eerst gestuct moet worden. Lees hieronder wat dat inhoud en waarom een stukadoor precies kan zijn wat jij zoekt. 

Wat doet de stukadoor?

Door middel van stuken krijg je mooie gladde muren en plafonds. Dit wordt vaak gedaan voordat er geschilderd of behangen wordt. Dit is dan namelijk een stuk makkelijk.
Een stukadoor is een vakman die deze afwerklaag aanbrengt door middel van verschillende technieken. Vind via de stukadoor gids meer informatie.

Er zijn ontzettend veel handelingen die verricht worden door de stukadoor, daarom hieronder een klein overzicht. 

  • Oppervlakte voorbereiden. Dit wordt gedaan door bijvoorbeeld het bang te verwijderen of de muur schoon te maken. 
  • Voorstrijken. Het doel hiervan is dat de ondergrond, vaak een muur of plafond, egaal wordt zodat het stucwerk optimaal kan afbinden en verharden. 
  • Mortel aanbrengen. Dit is een soort fijn betontype en wordt vaak gebruikt bij metselen, tegelen en ook stukadoren. 
  • Oude stuclagen repareren. 
  • Spackspuitwerk. Een manier van afwerken. Spack heeft een korrelstructuur. 

Waarom een stukadoor? 

Nu weet je wat een stukadoor precies doet, en wanneer je deze nodig hebt. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van een stukadoor inhuren? Je kunt er op verschillende manieren naar kijken.

Waardeverhoging woningAdvies
Wanneer plafonds en muren van een woning goed zijn afgewerkt betekent dit ook dat de waarde omhoog gaat. Een specialist op dit gebied kan je tips en advies geven waar je zelf niet aan had gedacht. 
Kwaliteit Tijdsbesparing
Met een professionele stukadoor weet je zeker dat er goed werk geleverd wordt. Dit betekent vaak ook dat het langer mee gaat.Jij kan je bezighouden met andere zaken terwijl de stukadoor zich focust op de muren en plafonds. Dit scheelt je enorm veel tijd. 

Het stuken van een muur ziet er misschien makkelijk uit, maar dat is het niet. Vooral niet zonder ervaring. Ook ben je vaak veel geld kwijt aan materialen die je vervolgens niet weer gebruikt. Al met al zijn er dus heel veel redenen waarom een stukadoor voor jou de oplossing is.