Waarom een bouwtekening laten maken?

Bent u van plan om uw woning te (ver)bouwen of renoveren? Dan zijn er een aantal dingen waarmee u rekening mee moet houden. Is er vergunning nodig? Wie moet ik inschalen voor de verbouwing? En wat zijn nou precies de wensen voor de verbouwing? Allemaal dingen waar u rekening mee moet houden. Een bouwtekening laten maken is een goede basis voor uw verbouwing. Lees hieronder waarom u een bouwtekening zou moeten laten maken.

Reden 1. Alle eisen worden vastgelegd

Een bouwtekening zorgt ervoor dat uw eisen zwart op wit staan. Wanneer u bij een aannemer aanklopt voor een offerte op basis van de bouwtekening is alles duidelijk. Zo weet de aannemer precies wat uw wensen zijn, waardoor hij een betere inschatting van de kosten kan maken. Zo weet u ook direct waar u aan toe bent qua kosten én is het zeker dat de verbouwing aan al uw wensen voldoet.

Reden 2. Juiste informatie

Een specialist in bouwtekening weet precies waar uw verbouwing aan moet voldoen als je denkt aan bestemmingsplannen, eisen van het bouwbesluit en de eisen van welstand. Zo wordt deze informatie geïntegreerd in het plan.

Reden 3. Inbrengen van ideeën

Een bouwkundige tekenaar komt vaak met handige tips en ideeën voor uw verbouwing. Natuurlijk heeft u zelf al goed nagedacht over de verbouwing, maar een tekenaar van bouwtekeningen brengt vaak nog handige ideeën in.

Reden 4. Bouwvergunning

Voor een verbouwing is vaak een vergunning nodig. Afhankelijk van de activiteit moet worden bepaald of er ook een omgevingsvergunning nodig is. Maar welke vergunning heeft u nou precies nodig? Kiest u ervan om de bouwtekening te laten maken bij RoAn Bouwvergunningen dan kunnen wij ook de volledige vergunningaanvraag voor u verzorgen. In dit geval wordt alles voor u uit handen genomen, ideaal!