Waar moet u aan denken als u gaat verhuizen?

Bent u van plan om binnenkort naar een nieuwe woning te verhuizen? Bij een verhuizing komt vaak meer kijken dan u in eerste instantie wellicht verwacht. Wie denkt dat een verhuizing stopt bij het in- en uitpakken van uw inboedel en het vervoeren hiervan, heeft het mis! Zo is het onder meer aan te raden om een inboedel altijd eerst schoon te maken voordat u dit inpakt. Op deze manier voorkomt u dat u een grote hoeveelheid stof meeneemt naar uw nieuwe woning. Dit is echter slechts een van de aspecten om rekening mee te houden. In dit artikel vertellen we u hier graag meer over.

Een woning bezemschoon achterlaten

Naast het schoonmaken en inpakken van uw inboedel, het verhuizen van uw meubels en verhuisdozen en het uitpakken van uw spullen, moet een woning bezemschoon worden achtergelaten. Dit geldt zowel voor een huurwoning, als voor een koopwoning. Wat de precieze definitie van bezemschoon is vindt u in uw huur- of koopcontract. Vaak moeten achtergebleven meubels worden afgevoerd, moet de vloer verwijderd zijn, moeten gordijnrails weggehaald worden, enzovoorts.

Als u dit niet zelf zou doen, zal uw woningcorporatie of een koper een externe partij inschakelen voor het bezemschoon maken van de woning. De rekening van deze externe partij wordt hierbij op u verhaald.

Een verhuisbedrijf inschakelen

Wanneer u niet de tijd of energie heeft om de verhuizing van uw inboedel volledig zelf te doen, kunt u hier de hulp van een verhuisbedrijf voor inschakelen. Een verhuisbedrijf inschakelen betekent niet dat het verhuisbedrijf de volledige verhuizing voor u uitvoert. Zo kan het verhuisbedrijf ook enkele taken van u overnemen, wat de kosten voor de verhuizing drukt. Denk bijvoorbeeld aan het vervoeren van uw meubels, het bezemschoon maken van uw oude woning, of het uitvoeren van kleine handyman klusjes.