Wat is nodig om een woning verkoopklaar te maken?  

Wanneer u uw woning verlaat is het belangrijk dat de woning verkoopklaar aan een volgende bewoner opgeleverd wordt. Vergelijk het met het verlaten van een huurwoning, die u ook bezemschoon aan de verhuurder over dient te dragen. Voor het verkoopklaar maken van een woning kunt u de hulp van een specialistisch bedrijf inschakelen. Vaak wordt het verkoopklaar maken van een woning onderschat, waardoor de hulp van een dergelijk bedrijf wenselijk kan zijn. In dit artikel vertellen we u meer over het verkoopklaar maken van uw verkochte woning. Denk aan de aspecten waar u rekening mee dient te houden, de stappen die u zelf al kunt zetten en stappen die u aan een verhuis- of ontruimingsbedrijf over kunt laten.

Zelf een woning verkoopklaar maken

Het verkoopklaar maken van een woning is eigenlijk niets meer dan het bezemschoon opleveren van de woning als u deze overdraagt aan een volgende bewoner. Als u zelf in een nieuwe woning trekt wilt u immers ook niet met de troep van een vorige bewoner zitten. Niet alleen is het vervelend om uw tijd in de nieuwe woning op die manier te moeten beginnen, ook kost het u extra tijd en moeite om de troep van anderen op te ruimen.

Onder bezemschoon verstaan we een woning die geen gordijnrails meer bevat, waaruit alle meubels weggehaald zijn en waarin geen lampen meer hangen. Let wel, dit is natuurlijk anders als u hierover afspraken heeft gemaakt met een volgende bewoner. Soms vinden mensen het bijvoorbeeld fijn als de gordijnrails of lampen blijven hangen.

Hulp van een verhuis- of ontruimingsbedrijf

Zeker het afvoeren van oude meubels kan behoorlijk tijdrovend en intensief zijn. U kunt ervoor kiezen om dit aan een erkend verhuis- of ontruimingsbedrijf over te laten. Ook kan een dergelijk bedrijf de andere klussen voor het bezemschoon maken van uw woning voor u uitvoeren.