Heerlijk aan het werk op je ergonomische thuiswerkplek

Thuiswerken begint steeds meer de norm te worden voor verschillende bedrijven. Er zitten namelijk zowel voordelen aan het thuiswerken voor de bedrijven zelf, maar natuurlijk ook voor de werknem

ers. Met die reden is het wel belangrijk om goede spullen aan te schaffen om het thuiswerken goed uit te kunnen voeren. Denk hierbij vooral aan de meubels die ergonomisch moeten zijn zodat er geen lichamelijke klachten kunnen ontstaan door het thuiswerken. In deze tekst gaan we je zien waar de verschillende meubels aan moeten voldoen om het keurmerk ergonomisch te mogen dragen. Op die manier weet je in ieder geval zeker dat er geen lichamelijke klachten kunnen ontstaan door een verkeerde zithouding.

Kantoormeubelen voor ergonomische thuiswerkplek


Alle eerst kijken naar de bureaustoel. Het is belangrijk om goed op een bureaustoel te kunnen zitten. Wanneer het niet het geval is kunnen er namelijk klachten aan rug nek en schouders ontstaan. Deze klachten kunnen bestaan uit lichte pijn, maar kunnen ook doorzetten en zelfs een hernia veroorzaken. Het is dus belangrijk om in een goede houding plaats te nemen in de bureaustoel. Een aantal aspecten voor de stoel kunnen ervoor zorgen dat je een juiste houding aanneemt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de rugleuning, maar ook aan de verstelbaarheid van de stoel. De stoel moet namelijk zowel omhoog als naar beneden gezet kunnen worden zodat mensen van verschillende lengtes goed op de stoel kunnen zitten. Tevens is het belangrijk dat het zitvlak aangepast kan worden. Op die manier kun je de stoel precies zo instellen zodat de kans op lichamelijke klachten zo klein mogelijk gemaakt kan worden.

Kiezen voor het juiste bureau


Ook een bureau is heel belangrijk. Wanneer je voor een langere tijd achter in zit, kan dit ook slecht zijn voor het lichaam. De meest ideale optie is dus om te kiezen voor een zit sta bureau van https://www.officetopper.com. Dit is een bureau die zowel laag als hoger gezet kan worden, waardoor je er dus ook voor kan kiezen om te staan achter het bureau. Op die manier blijf je niet te lang achtereen zitten, maar kun je er dus ook voor kiezen om af en toe even te gaan staan. Het is daarnaast belangrijk om het beeldscherm op ooghoogte te hebben. Er ontstaan klachten aan de nek wanneer je het beeldscherm te laag of te hoog zet. Wanneer je rekening houdt met de verschillende aspecten van de meubels voor het ergonomische werken, zal de kans op lichamelijke klachten veel kleiner zijn. Dat is natuurlijk voor iedereen beter en fijner.