Maximaal genieten van een openhaard in huis met een onderhouden schoorsteen

Nu de zomerdagen voorbij zijn en de herfst is aangebroken, wordt het weer guurder en kouder. We kruipen dan ook weer graag onder warme dekentjes, trekken dikke truien uit de kast en zetten de verwarming een tandje hoger. Althans, niet iedereen want sommige mensen ervaren alle voordelen van een openhaard, die romantisch aangestoken wordt op de koude winteravonden. Desondanks vereist een openhaard, met de schoorsteen in het bijzonder, meer onderhoud dan de meesten denken. Zo moet de schoorsteen regelmatig geveegd worden om brand te voorkomen en treffen sommige mensen wel eens een vogelnest aan op hun schoorsteen. Wil jij echter maximaal genieten van je schoorsteen? Dan schiet Pieter Lorje en zoon je graag te hulp!

Professioneel schoorsteenvegen

Een schoorsteen moet regelmatig geveegd worden om brandveiligheid te kunnen garanderen. Als er namelijk koolmonoxide vrij komt in een ongeveegde schoorsteen, kun je last krijgen van luchtwegproblemen en brand. Dit kan opgemerkt worden doordat de ramen bijvoorbeeld beslaan of het glas vettig wordt. Denk dus niet te makkelijk over het onderhoud van je schoorsteen en laat een professionele schoorsteenveger Delft langskomen! Wanneer wij namelijk bij jou langs geweest zijn om de schoorsteen schoon te maken, ontvang je van ons een brandverzekering met een geldigheid van één jaar. 

Vogelnest op je schoorsteen: wat nu?

Laat jij je schoorsteen jaarlijks braaf vegen, maar zie je ineens dat er een vogelnest boven op je schoorsteen gemaakt is? Ook dan ben je bij Pieter Lorjé & zn aan het juiste adres! Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het verwijderen van deze nesten en zullen hierbij zorgvuldig te werk gaan. Wil je echter dat het nest na verwijdering ook niet meer terugkomt? Laat dan een schoorsteenkap bevestigen op je schoorsteen, zodat je dit probleem kunt voorkomen. Houd er echter rekening mee dat dit het belang van een regelmatige inspectie niet minder belangrijk maakt.