Bouw een aanbouw in de tuin, met deze leuke ideeën.

Een aanbouw zoals een serre, garage of keukenuitbereiding daar komt natuurlijk wel het een en ander bij kijken. Maar daar krijg je dan ook extra ruimte voor terug die je goed kan benutten voor bijvoorbeeld een feestje, opslag of andere mogelijkheden.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Bedenk en schets hoe jouw aan of uitbouw eruit moet komen te zien in de tuin. Vraag bij de gemeente of je mag uitbouwen of dat je daar een vergunning voor nodig hebt. Want ook hier zitten regels aan verbonden. Met specifieke wensen is het handiger om een architect in te schakelen. Hij kan ontwerpen op maat maken en je tot nieuwe inzichten brengen.

Om jezelf kosten te besparen is het verstandig om offertes met elkaar te vergelijken. Kies degene die het best bij jou past. Maar regel vooral eerst de vergunning die eventueel vereist is. Dit kan namelijk zeker 3 maanden duren. Als laatst, bepaal je beschikbaar budget. Op die manier kan je wensen bijschaven of juist voor iets extra’s gaan.

Aan de slag dan maar

Als het financieel rond is, dan kan het contract getekend worden en mag het werk gaan beginnen. Maak samen met de aannemer een planning zodat je die samen na kan streven en eventuele vertraging kan oppakken tegen die tijd. Een aan / uitbouw plaatsen is een groot project wat zeker tijd in beslag gaat nemen. Te beginnen met de fundering. Al met al, of je hebt een handige klusser in huis of je geeft het werk uit handen.

Tijd voor een feestje

Zodra alles verder naar wens is, dan is het net zo leuk om maar gelijk een feestje te geven. Want het heeft allemaal lang genoeg geduurd. Leg de drankjes koud in een wijnkast en zorg dat je voldoende lekkere hapjes in huis hebt. Bedankt de architect en aannemers voor deze klus en zorg er vooral voor dat jij, je partner en eventuele kinderen hier vooral van genieten. Want je doet dit natuurlijk niet voor niets.