5 babykamer ideeën voor jongens

Bij het inrichten van een babykamer voor een jongen denk je natuurlijk al snel aan een stoere inrichting. Vaak is dat ook waar de kleine het vrolijkst van wordt. Maar hoe creëer je een stoere jongenskamer? Bij het inrichten wil je natuurlijk een praktische babykamer creëren, waar je kindje ook goed kan spelen. In dit artikel geven we 5 babykamer ideeën voor jongens.

1. Zorg voor een kleurenpalet

Voordat je begint met het inrichten van de jongenskamer voor de baby is het belangrijk om een kleurenpalet te hebben, zodat je met deze kleuren gaat werken. Bij een jongenskamer voor baby’s wordt er vaak gekozen voor blauw- en grijstinten. Pasteltinten zijn tegenwoordig ontzettend populair.

2. Bepaal een thema

Bij het inrichten van een babykamer voor jongens kan je ervoor kiezen om de kamer neutraal te houden, zodat je later de kamer kan inrichten in een bepaald thema waar je zoontje helemaal gek van is. Ook kan je ervoor kiezen om nu al te kiezen voor een thema, denk bijvoorbeeld aan de thema’s: dieren, auto’s, dino’s, avonturen, jungle of bergen.

3. Speelgoed

Je wilt van de babykamer natuurlijk niet alleen een ruimte creëren waar je kindje kan slapen, maar ook een kamer waarin je zoontje urenlang kan spelen. Daarom mag speelgoed op de kamer zeker niet ontbreken. Kies bijvoorbeeld voor een verkeerskleed, een tent of een krijtbord.

4. Stoere materialen

Je wilt natuurlijk dat de babykamer van je zoontje een beetje stoer is. Kies daarom voor wat ruwere materialen, zoals steigerhout of eikenhout. Let er wel op dat deze materialen goed zijn afgewerkt om zeker te weten dat het hout geen splinters meer bevatten.

5. Behang

Een bijpassend behangetje voor op de muren doet het altijd goed in babykamers. Er zijn genoeg leuke en originele prints te vinden. Welk thema kies jij? Er zijn ontzettend veel behang thema’s te vinden. Zoek je behang met dieren of juist met auto’s? De mogelijkheden van behang voor je jongenskamer zijn eindeloos.