De nieuwste interieurtrends van 2018

Ben je je woonkamer beu en is het tijd om er een frisse wind doorheen te laten blazen? Dan volgt er in deze blog de nieuwste trends op het gebied van interieur. Wist je dat modetrends voorop lopen op de interieurtrends. Dus als je daar goed oplet dan weet je precies wat je kan verwachten in de interieur scene! In 2018 is het jaar dat de woonkamers veranderen in warmte en gezelligheid. Er worden vintage objecten gebruikt en mag de plantjes van de zolder halen want ze zijn weer helemaal hot! Wat er meer in komt lees je verder in deze blog.

Trendy materialen

De trendy materialen die in 2018 echt een rol gaan spelen is zwart staal die vaak gecombineerd wordt met goud of messing. Tevens zien we ook veel stalen frames die geoxideerd zijn. Het materiaal wat bijna in elke trend centraal staat is natuur. Ook in 2018 zijn natuurlijke materialen helemaal trendy. In de meubels zien we dat het hout de voorkeur krijgt als materiaal die op verschillende manieren verwerkt wordt van massieve eikenhouten meubels tot lichte rotan stoelen. Zolang het maar natuurlijke materialen zijn!

Trend kleuren

Het nieuwe zwart die je in 2018 vaak gaat terug zien is de kleur bruin. Dit wordt gebruikt als basiskleur die vervolgens gecombineerd gaat worden met een felle kleur of juist met een natuurlijke kleur. Wat ook populair is zijn zand en poeder-tinten. Dit zijn zachte lichte kleuren die gemakkelijk met elkaar te combineren zijn. Door deze kleuren te combineren kun je in een handomdraai rust creëren.

Eind september heeft Flexa de kleur van 2018 bekend gemaakt. De kleur luistert naar de naam Heart Wood, dit is een warme oud grijs-roze kleurtint. Vanaf het moment dat Flexa deze poedertint kenbaar maakte was het social media ontploft. Er waren veel soorten reacties over de nieuwe kleur, gelukkig was het overwegend positief. Ondanks dat deze kleur op het eerste gezicht niet echt gericht is op mannen kan dit met stoere massieve meubels wel rechtgetrokken worden. Dus pak je blik verf en kwast en begin met het omtoveren van je woonkamer!