kasten op maat

Verschillende soorten

Kasten komen er in verschillende kleuren, soorten en stijlen. Keuzes zat denkt u nu, maar u bent er nog niet want er zijn talloze vragen die u kunt stellen bij het aanschaffen van een kast. Wilt u een open kast of een dichte kast? welke kleur trekt u het meest aan? heeft u genoeg ruimte? is de houtsoort oké? Allerlei wensen voor verschillende mensen, wat jij nodig hebt is een kast op maat, want hierbij kan je elke detail naar jouw wensen toepassen.

Rondje langs de meubelmaker

U kunt terecht bij talloze meubelmakerijen om uw wens in vervulling te laten brengen, u gaat lekker op uw gemak naar de meubelmaker en vertelt wat u graag bij u thuis wil hebben qua kast, de meubelmaker breidt een uitgebreid plan met jouw uit en zorgt ervoor dat alles in de puntjes wordt geregeld.

Stijl

De vorm van de kast is op dit moment de belangrijkste vraag dat gesteld moet worden. Heeft u veel inhoud nodig en mag er veel plaats tussen de planken zitten? of moet het lekker dicht bij elkaar staan? in sommige gevallen wil je dat alle planken ver uit elkaar staan om de maximale inhoud te krijgen, hierbij kan je denken aan planken om je boeken erop op te bergen of een juwelen doos te plaatsen.

Houtsoorten

De meubelmaker vraagt u nu welk soort hout u het liefst in uw op maat gemaakte kast verwerkt wilt hebben? hij biedt u een lijst aan met talloze soorten dat hij in zijn magazijn heeft. Hierbij kan je denken aan Eikenhout, Palmhout, Mahonie of Notenhout, keuzes zat zoals je kunt lezen en dit is nog maar een klein percentage van de beschikbare houtsoorten dat hij in zijn assortiment heeft. Maar let wel op dat bepaalde houtsoorten veel moeilijker te verwerken zijn dan andere en meer bekendere houtsoorten, dus jij kan te horen krijgen dat bepaalde kast stijlen niet aan de voorwaarden voldoen in de kast dat jij wenst.

Oud of nieuw?

Uiteraard verschillen de smaken, bent u meer gericht op een oude stijl in uw huis dan kunt u kiezen tussen de klassieke kast soorten dat er lekker makkelijk en wat ouder uit ziet of u gooit het roer helemaal om en kies voor de moderne stijl met lades die er helemaal uit komen.