Geef meubels een tweede leven

Hebben jouw (groot)ouders oude houten meubels die ze niet meer gebruiken? Of vind je enkele pareltjes op de rommelmarkt? Misschien kom je een prachtige zithoek tegen met een afgrijselijk ouderwetse beits. Wat oud is wordt weer helemaal nieuw met het zandstralen van meubels. Zo geef je meubels een tweede leven, wat niet alleen goed is voor het milieu maar ook zeker voor jezelf.

Hoe werkt zandstralen?

Wat in de volksmond zandstralen genoemd wordt is in feite gritstralen. Fijne korrels grit worden met hoge druk op houten meubels gespoten, waardoor de oude verf of ander soort bedekking volledig verwijderd wordt. Het onderliggende hout wordt daarbij niet aangetast. Wanneer het hout weer helemaal blank is kan deze opnieuw bewerkt worden, het is ook mogelijk het hout natuurlijk te laten.

Een stoffig karwei

De professionals zullen niet direct met een hogedrukspuit aan de slag gaan in de woning, omdat er behoorlijk wat stof vrij zal komen is het van belang om de omgeving te beschermen. Kleinere objecten kunnen buiten behandeld worden, een vaste trap wordt altijd op basis van een goede planning en overleg met de bewoners behandeld.

Met zandstralen kun je oude meubels of andere producten van hout een compleet nieuwe uitstraling geven op een kosteneffectieve wijze.