Tips voor wonen met katten

Katten zijn leuke lieve schattige beesten en kunnen goede roommates zijn. Als jij van plan bent om een kat aan te schaffen of je hebt er al een dan zijn hier tips waar je aan kan denken. Want een kat is leuk, maar is jouw huis wel gemaakt voor een kat? Want katten hebben ruimte nodig en soms veeleisend. Hier bespreken we een aantal dingen waar jij op moet letten. 

 

Buitenleven

Zorg voor een buitenleven voor jouw huisdiertje. Katten moeten wel naar buiten kutten en hun natuurlijke levensstijl behouden. Als jij geen achtertuin hebt zorg dan dat jouw kat naar buiten kan via een kattenluikje. Ook is dit fijn omdat katten buiten poepen en plassen. Jij wilt niet dat je kat in je huis gaat poepen. Als jij in de stad woont houd dan wel rekening met de veiligheid van je kat in verband met verkeer. 

 

Krabpaal 

Je wilt niet dat je mooie leren bank onder de krassen zit door de nagels van je kat. Aangezien katten graag hun nagels in dingen zetten is het handig hier op voorbereid te zijn. Voordat al jouw mooie meubels straks kapot zijn. Zorg er dus voor dat jouw kat speeltjes heeft voordat hij met jouw spullen gaat spelen. Want anders vind jij je kat straks niet meer aardig. 

 

Pas op met kabels

Heb jij veel elektronische apparaten in je huis? Dan zullen er ook veel kabels en snoertjes door jouw huis lopen. Katten kunnen hier mee gaan spelen. Zorg dus voordat jij van huis weg gaat dat je kat niks kapot kan maken. Je wilt niet dat jouw dure laptop op de grond kapot valt. Probeer kabels van onder ander je tv goed weg te werken zodat je kat er niet bij kan. Hier zijn speciale kabel kits voor. Of je kan ze vastplakken met tape. snelzien.nl heeft meer tips die ingaan onderwerp.