Vervang de kaalgevreten bruine Buxushaag

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom u op zoek bent naar goede en goedkope buxus vervangers. De huidige buxushaag is nagenoeg dood doordat deze is aangevreten door de buxusmot, u wilt een hogere haag in verband met uw privacy of u gaat de tuin anders inrichten en wilt weer een frisgroene haag. Bij de webshop Buxusvervanger.nl helpen ze u graag verder om de juiste buxus vervanger te vinden. Ze hanteren zeer scherpe prijzen en leveren kwalitatief zeer goede alternatieven af. Dat komt omdat alles uit de eigen kwekerij komt en iedere plant met veel zorg en aandacht wordt opgekweekt. Hebt u een grote hoeveelheid buxus alternatieven nodig? Dan loont het zeker de moeite om een geheel vrijblijvende offerte op te vragen.

Een buxus vervanger is winterhard

Iedere buxus vervanger is, net als de buxus, winterhard. Dat wil zeggen dat het goed tegen kou en vorst kan zonder dat het zijn blad verliest. Zo hebt u het hele jaar door een groene muur waar u tegen aan kijkt en blijft de inkijk van nieuwsgierige mensen tot een minimum beperkt. Zeker wanneer u kiest voor de prachtige Portugese laurier als buxus vervanger biedt deze veel privacy. De bladeren zijn groter dan van een buxus en het kan wel tot zo’n 3 meter hoog groeien. Of kies voor de haagliguster Ligustrum Ovalifolium. Deze heeft zacht aanvoelende groene blaadjes en is één van de snelst groeiende haagplanten. Door deze buxus vervanger regelmatig te snoeien geeft u het een strakke, formele uitstraling. Wanneer u het zijn gang laat gaan ontstaat er een speelse, weelderige haag.

Ilex crenata als buxus alternatief

Ook de taxus is populair om aan te planten als buxus vervanger. Hebt u liever een haagplant die uiterlijk veel overeenkomsten vertoont met de buxus? Dan zijn de diverse types Ilex crenata heel geschikt. De bladvorming en groeiwijze lijkt nog het meeste op dat van de buxus. Wat iedere genoemde soort buxus vervanger nog meer gemeen hebben is dat ze nagenoeg resistent zijn voor de buxusmot en andere ziektes. Ook zijn ze, net als de buxus, geschikt voor iedere snoeivorm. Wilt u nog meer informatie over de diverse soorten, bekijk dan de website.