Waarom je een wespennest snel moet weghalen

Wanneer je te maken hebt met een wespennest in huis of in de tuin, is het belangrijk deze zo snel mogelijk weg te laten halen. Op deze manier kan een ernstige hinder als gevolg van de wespen worden voorkomen. Niet alleen is het vervelend als de beestjes voortdurend rond je hoofd zoemen, ook kan een wespensteek gevaarlijk zijn. In het bijzonder wanneer je hier allergisch voor bent! Een wespennest laten weghalen kun je aan een professionele ongediertebestrijder overlaten.

Tip: controleer de voegen in je buitenmuur nog eens! Mochten er kieren en gaatjes in de muur zitten, dan is het verstandig om deze te laten dichten. Ze vormen een mooie ingang naar een toekomstig nest van een wespenkolonie.

Wespennest zal steeds groter worden

Door een wespennest al in het voorjaar te laten verwijderen, heb je hier zo min mogelijk hinder van. De hinder zal toenemen naarmate de zomer vordert. Er worden steeds meer larven gelegd door de koningin, waarmee de wespenkolonie toeneemt. Daarbij is het verwijderen van een wespennest makkelijker, wanneer deze nog relatief klein is. Zelf een wespennest wordt afgeraden. De kans op een wespensteek is groot. Daarbij zijn chemische sprays vaak niet heel effectief in de bestrijding van wespen. Zorg dat je over de juiste beschermende kleding beschikt als je een wespennest wilt verwijderen.

De jonge koningin blijft in leven

Een andere reden om het wespennest weg te laten halen, is het feit dat de jonge koningin in leven zal blijven tijdens de winterperiode. Vaak wordt gedacht dat het nest uitsterft als het buiten kouder wordt. Dit is echter niet waar! Enkel de werksters en de oude koningin zullen de winter niet overleven. De jonge koningin zal na haar winterslaap aan de opbouw van een nieuw nest beginnen. Reden genoeg om het nest te laten verwijderen door een professionele ongediertebestrijder.