Thuis verbouwen? Deze trends kun je overwegen!

Ga je thuis verbouwen of heeft je huis gewoon een fijne make-over nodig? Dat zal een flinke klus worden, maar het eindresultaat is absoluut iets om naar uit te kijken. In dit blog geven we je een aantal tips met betrekking tot gave trends in huis.

Hoe je je wanden oogverblindend gaaf maakt

De afwerking van de wanden is uiteraard ontzettend belangrijk voor de algemene indruk van je woonruimte. Het is allang niet meer zo dat wanden standaard wit worden gesausd, veel vaker wordt er gekozen voor een sprekende, felle kleur, of juist een hele donkere. Ook is het hartstikke in om je wand juist zo onafgewerkt mogelijk te laten. Wat dacht je van een gemetselde muur in de woonkamer? Staat supergaaf met een mooie zwarte kast van staal of opbergrek ervoor. In ieder geval zorg je er zo voor dat er veel diepte in de ruimte ontstaat door de blik die kant op te trekken.

Indrukwekkende vloerbedekkingen

Trekken we deze stoere industriële look door naar de vloeren, dan komen we al gauw bij een vloer van beton of een gietvloer uit. Ook zou je nog een epoxyvloer kunnen overwegen, maar eigenlijk is die wat minder geschikt voor een woonruimte. Epoxyvloeren worden vaak toegepast in echte industriële ruimten vanwege de vloeistofdichtheid en hardheid.

Een polyurethaan gietvloer daarentegen is wat flexibeler en daarom aanzienlijk meer comfortabel. Ook is een polyurethaan gietvloer een stuk meer krasvast en beter bestand tegen de alledaagse eisen die een druk gezinsleven stelt. Wil je een comfortabele, duurzame vloer waarin je makkelijk vloerverwarming kan integreren, dan is een polyurethaan gietvloer een echte aanrader. Ook een betonvloer heeft dezelfde stoer industriële look, maar is wat betreft onderhoud en slijtvastheid echt wel een graadje minder gebruiksvriendelijk. Voor mensen met kinderen of huisdieren echt wel iets om even goed te overwegen.

Onze tip? Gietvloer-wand.nl zorgt ervoor dat je straks een hele gave nieuwe gietvloer in huis hebt.

Stoere deuren en kozijnen

Om de ruimte mooi af te werken is het dan ook nog zaak om goed na te denken over de deuren en bijpassende kozijnen. Gelukkig is er meer dan voldoende om uit te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan strakke stalen kozijnen, die uitstekend passen in een wand van beton, maar ook aan bijvoorbeeld een glazen deur die vrij scharniert in een wand van metselwerk.

Wist je dat er ook kunststof deuren en kozijnen zijn die een echte staal-look hebben? Zo oogt het heel stoer, maar is het wel ideaal in onderhoud.

Het is in ieder geval aan te raden de stijl van de deuren goed aan te laten sluiten bij het interieur. Kies je voor stoere stalen kasten of meubels met opengewerkte industriële elementen, laat dit dan terugkomen in de deuren. Ben je bang dat dit te kil gaat ogen, combineer dan met accessoires in lichte of frisse kleuren.