Wees goed voorbereid op de winter

De winter staat weer voor de deur, wat betekent dat het kouder en donkerder wordt. Om te voorkomen dat je op een koude winteravond zonder werkende verwarming of verlichting komt te zitten, is het belangrijk om je woning goed op de winter voor te bereiden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de cv-ketel onderhouden is voor de winter begint, dat de leidingen naar buitenkranen afgesloten worden en dat de meterkast van onderhoud voorzien is. Zo minimaliseer je de kans op vervelende storingen tijdens de wintermaanden! Voor het uitvoeren van deze klussen kun je een loodgieter of elektricien uit de buurt inschakelen. Zij hebben doorgaans een ruime expertise in het uitvoeren van dergelijke werkzaamheden.

Het belang van het onderhoud aan de cv-ketel

Er zijn verschillende redenen om de cv-ketel goed te laten onderhouden. Niet alleen voorkom je met regelmatig onderhoud aan de cv-ketel dat je zonder verwarming komt te zitten tijdens deze periode, ook kun je de levensduur van de cv-ketel met regelmatig onderhoud flink verlengen. Een loodgieter controleert de cv-ketel tijdens het uitvoeren van onderhoud op beginnende slijtage aan onderdelen en zal deze volledig schoonmaken aan de binnenzijde. Zo kunnen stofhopen en slijtage geen oorzaak van een storing in de cv-ketel vormen.

Sluit leidingen naar buitenkranen af in de wintermaanden

Het is erg belangrijk om de leidingen naar buitenkranen af te sluiten tijdens de wintermaanden. Veel buitenkranen worden in de winterperiode niet gebruikt, waardoor het water in de leidingen lange tijd stil komt te staan. Op het moment dat er sprake van grondvorst is, zullen deze leidingen bevriezen en in het ergste geval zelfs knappen. Het bevroren water zet immers uit, waardoor er een gigantische druk op de buitenzijde van de leidingen komt te staan. Een gesprongen leiding zorgt voor een vervelende waterschade en is lastig zelf te verhelpen. Een loodgieter helpt je dergelijke problemen te voorkomen!

Denk aan de riolering!

Ervaart u tijdens de winter terugkerende problemen aan uw riolering of leiding? Dan is een rioolinspectie noodzakelijk. Zo kan de oorzaak en de locatie van het probleem in kaart worden gebracht. Een echte specialist kan zo’n rioolinspectie voor u uitvoeren. Reparatie kan vervolgens doelgericht plaatsvinden, waardoor de kosten worden beperkt. Met behulp van een riool inspectiecamera wordt uw riool gecontroleerd op lekkage, wortelingroei, scheuren of breuken. Voor de kleinere riolen wordt een duwcamera gebruikt om het riool te controleren. Hoofdriolen worden middels een zelfrijdende rioolcamera bekeken. De zelfrijdende rioolcamera wordt bestuurd vanuit een speciaal ingerichte inspectiebus. Laat uw riool dan ook altijd tijdig controleren