Wat zijn de voordelen van HR ++ glas?

In tijden van buitensporig hoge energiekosten is het verstandig om energiebesparende maatregelen te nemen. Je kunt niet alleen met vloer- of dakisolatie besparen op je stookkosten, maar ook door middel van het plaatsen van isolerende ramen en kozijnen. 

Als je een glaszetter HR++ glazen laat plaatsen, zorg je er namelijk voor dat er geen warmte van binnen verloren gaat via het raam. Daarnaast kan er geen kou binnenkomen via het raam. Dit levert een mooie besparing op je stookkosten op. Ben je benieuwd wat HR++ glazen nou precies zijn, en wat het je voor verschillende voordelen oplevert? Lees dan verder!

Wat zijn HR++ glazen?

HR++ glazen zijn hoogwaardige kwaliteit glazen die een zeer goede isolerende werking hebben. HR staat dan ook voor Hoog Rendement. 

Een HR++ glas bestaat uit dubbele glazen met speciaal extra isolerend edelgas ertussen, en een extra coating waardoor het een optimale isolerende en geluiddempende werking heeft. 

Een glaszetter geeft je graag advies. Ben je op zoek naar een glashandel? Neem dan eens een kijkje op deze website. Hier vind je een handig overzicht van alle glashandels in Nederland. 

Wat voor voordelen levert HR++ glas zoal op? 

De hoogwaardige glazen leveren verschillende interessante voordelen op voor je portemonnee, wooncomfort en voor het milieu. Hieronder zie je de belangrijkste voordelen van HR++ glazen op een rijtje.

 1. Lagere stookkosten
  Vanwege de sterk isolerende werking van HR++ glas, zal je verwarming veel minder hoog moeten. Dit zal de energierekening flink verlagen, omdat je minder brandstof verbruikt.
 2. Milieuvriendelijker
  Minder brandstof verbruiken vanwege sterk isolerende glazen is niet alleen goedkoper, maar ook veel beter voor het milieu. Je beperkt zo het verbruik van fossiele brandstoffen zoals in dit geval gas.
 3. Minder geluidsoverlast
  Ook hebben de HR++ glazen een geluiddempende werking. Zo is het stiller in huis en heb je geen last van lawaai door vliegtuigen en verkeer.
 4. Comfort
  Ook dragen de isolerende glazen bij aan een aangenamer wooncomfort. De temperatuur binnenshuis blijft warm en behaaglijk, omdat er geen kou en tocht binnenkomt via de ramen. 
 1. Subsidies

Ook zijn er subsidies beschikbaar voor de aanschaf van de HR++ glazen. In het kader van duurzaamheid hebben gemeenten verschillende subsidieregelingen ingezet waardoor je korting kunt krijgen op de aanschafprijs, en een verlaagd BTW tarief betaalt.