Besparen op de energierekening, hoe doet u dat?

De verandering van het klimaat heeft in de afgelopen jaren een steeds prominentere rol binnen onze samenleving ingenomen. Zo zijn huishoudens steeds vaker op zoek naar milieuvriendelijke elektrische apparaten, wordt de isolatie in huis verbeterd en gaat de verwarming pas later in het jaar aan. Hoe zorgt u er op dit moment voor dat u bijdraagt aan een beter milieu? Buiten het feit dat dergelijke veranderingen een positieve invloed op het klimaat hebben, bespaart u op deze manier ook veel geld. Door minder energie te verbruiken houdt u meer geld over voor een langere vakantie, een grotere televisie, enzovoorts.

Een verbouwing om de isolatie te verbeteren

Een van de mogelijkheden om uw energieverbruik terug te dringen is het verbeteren van de isolatie in huis. Met een relatief kleine verbouwing is het vaak al mogelijk om de isolatiewaarde van uw woning aanzienlijk te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van een extra isolatielaag onder uw dakbedekking, het installeren van een milieuvriendelijkere cv-ketel in huis, enzovoorts. Ook het vervangen van enkelglas kan vaak een positieve bijdrage leveren aan de isolatiewaarde van een woning.

Tip: met een hogere isolatiewaarde verbruikt u niet alleen minder energie, ook zult u uw woning makkelijker kunnen verkopen met een hogere isolatiewaarde.

Energieleveranciers met elkaar vergelijken

Een andere mogelijkheid die u heeft om de kosten voor het verbruik van uw energie terug te schroeven is het vergelijken van energieleveranciers. Energieleveranciers met elkaar vergelijken is tegenwoordig relatief eenvoudig door de verschillende online vergelijkingstools. Hierbij geeft u aan wat uw huidige verbruik is, met hoeveel mensen u leeft en waar u woont, zodat de vergelijkingstool met een passend advies kan komen. U kunt vaak direct een nieuw energiecontract aanvragen via een dergelijke vergelijkingswebsite. Wanneer heeft u voor het laatst gekeken of u bij de voordeligste energieleverancier zit?