Zo zorg je voor een blinkend schone natuursteen vloer

Een natuursteen vloer is natuurlijk erg mooi, duurzaam en slijtvast. Het is ook makkelijk te onderhouden, maar hiervoor heb je wel de juiste onderhoudsproducten nodig. Denk bijvoorbeeld aan edelzeep waarin speciale natuurlijke onderhoudscomponenten zitten. Ook kan je denken aan cementsluierverwijderaar dat gelijk te pas komt als je nieuwe vloer er net in zit.

Hoe je omgaat met je natuursteen vloer vanaf dag één

De cementsluier kan je het best gelijk verwijderen met een zuurvrije cementsluierverwijderaar vermengd met water. Het kan zo zijn dat er nog meer verbouwingswerken aan de gang zijn en dat je je nieuwe vloer wil beschermen tegen mogelijke vlekken of schade. Je kan de vloer dan bedekken met ademend afdekvlies. 

Wanneer de vloer volledig droog is

Als de vloer helemaal droog is kan er een beschermlaag of impregneer laag aangebracht worden. Dit kan meestal na een paar maanden en is niet altijd nodig. Het ligt eraan waar de vloer geplaatst is en of het hier bescherming nodig heeft tegen bijvoorbeeld vetvlekken als het in de keuken is. 

 

Wat je vloer kan beschermen tegen vlekken en vuil is een synthetische was. Deze behandeling herhaal je jaarlijks en je moet er niet te veel van gebruiken want een te dikke laag kan ook zorgen voor vlekken. Daarbij is het handig om te weten dat het niet raar is als je vloer er op termijn er wat dof uit gaat zien. Vuil gaat zich namelijk vastzetten in de waslaag na een tijdje en dit is dan makkelijk te verwijderen.

 

Als je een erg poreuze natuursteenvloer gekozen hebt kan je de vloer impregneren. Het product trekt dan in de poriën en beschermt de vloer op deze manier tegen vuil en vlekken. Als je dan iets morst is dit makkelijk te verwijderen met een vochtige doek.

Wekelijkse schoonmaak van je natuursteenvloer

Je vloer kan je ideaal schoon houden met edelzeep. Hier zitten natuurlijke onderhoudscomponenten in waardoor je geen vettige residu achterlaat. Kijk voor schoonmaakmiddelen ook naar wat voor uitstraling je wil hebben voor je vloer en wat voor uitstraling een bepaald product geeft. Op AllesVoorUwVloer vind je voor elke vloer de juiste schoonmaakmiddelen.