Betonvloer

Betonvloer

Een betonvloer in huis is tegenwoordig helemaal hip & happening. Dit terwijl de oorsprong van de betonvloer ligt in de industriebouw. Door het krachtige en stoere karakter hebben ze een unieke uitstraling. Vooral eigenaren van een trendy loft of een moderne woning kiezen vaker voor een betonvloer in hun woning. Een ander voordeel is de snelle plaatsing van een betonvloer.

Storten van een betonvloer

Het storten van een betonvloer is vrij eenvoudig, waarbij een ondervloer niet per se nodig is. Het beton wordt gestort en stijft binnen een aantal uren uit. Vervolgens wordt de betonvloer met kwartspoeder bestrooid en daarna wordt hij gepolierd met helikopters. Soms duurt het bestrooien van een betonvloer meerdere keren, zorg dat je bij iedere beurt het beton afstrijkt. Zo hou je de overgang zo geleidelijk mogelijk.

De voordelen en nadelen van een betonvloer

Zoals elk materiaal heeft ook beton specifieke eigenschappen. Deze eigenschappen hebben bepaalde voordelen en nadelen die voor jou van belang kunnen zijn. De voordelen van een betonvloer zijn onder andere:

  • Een betonvloer heeft een naadloos karakter.
  • Bij grote oppervlakten zijn betonvloeren goedkoper.
  • Met een betonvloer is er veel variatie mogelijk, je kan bijvoorbeeld in iedere kamer kiezen voor een andere kleur.
  • Bij betonvloeren heb je een lijnenspel op maat.

De nadelen van een betonvloer zijn onder andere:

  • Als het te warm is tijdens het storten van de betonvloer, kan er schotelvorming ontstaan.
  • Bij een betonvloer heb je na een tijdje kans op scheurvorming.
  • Bij betonvloeren bestaan snel hoogteverschillen in de hoeken bij een slechte plaatsing, een aanrader is dus een vakman voor het storten van jouw betonvloer.
  • Een betonvloer is nooit 100% egaal.

Betonvloer plaatsen

Valt jouw keuze op een betonvloer? Denk er dan goed over na of je deze zelf stort of dat je een professional in de armen neemt. Dit laatste is een echte aanrader, omdat het nogal secuur werk is.

Ben je op zoek naar meer informatie over betonvloeren? Houd dan ons blog in de gaten voor gerelateerde berichten.