De interieurtrends van 2020, warme kleuren en duurzaam ingericht.

Interieurtrends_2020Het is alweer oktober en voor we het weten zitten we al in het nieuwe jaar! 2020 zal een jaar worden vol nieuwe ervaringen en uitdagingen, maar we starten ook een nieuw decennium en dat betekent dat er weer genoeg nieuwe trends en rages aan zitten te komen. Ook qua interieur zal er een hoop veranderen. Hoe dit in 2030 er uit gaat zien is nog lastig te voorspellen, maar ik kan je wel vertellen wat er allemaal in 2020 gaat gebeuren!

Warme kleuren zijn een must

Donkere, warme kleuren gaan het volgende jaar erg populair worden. Tinten als donkerbruin, warm rood, donder paars, aubergine, indigo blauw en mosgroen zijn kleuren die je in veel kamers terug gaat zien. Deze kleuren hebben een rustgevend effect waardoor mensen zich echt kunnen ontspannen als ze thuis zij.

Deze nieuwe trend is goed te combineren met stoere materialen als leer, gekleurd glas, zwart staal, messing en goud kleurige accenten. Ook velours stoffen natuursteen zoals marmer zijn mooie materialen. Als je een meer natuurlijke look wilt kan je dit doen met warme duurzame houtsoorten, bonuspunten als het in een bijzonder patroons is zoals visgraad!

Alles moet duurzaam en multifunctioneel!

In 2020 zal alles nog steeds duurzamer moeten en dat zien we ook terug in de woontrends. Door de opkomst van kwalitatief mooie LED lichtbronnen, besparingsgadgets en zonnepanelen zijn huizen al een stuk duurzamer. Maar ook qua materialen gaat er steeds meer gekeken worden wat past bij het milieu. Je wilt ook dat je kamer een milieuvriendelijke uitstraling heeft, dit kan je creëren door veel natuurlijke materialen te gebruiken en veel planten als decoratie te hebben.

Een andere trend is multifunctionaliteit. We wonen op steeds minder vierkante meters dus is het belangrijk dat meubels steeds meer modulair en multifunctioneel worden. Dit wordt gecombineerd met de laatste technische hoogstandjes. Koelkasten weten wanneer je boodschappen moet doen en de koffieapparaat zet al koffie voordat je uit bed komt, zodat je de dag gelijk goed kan beginnen!

Wil je meer weten over de laatste woontrends? Kijk dan eens op wonenwijzer.nl!