Lange wachttijden en hoge premies voor oudere autobestuurders

Het kleine scala aan wat verzekeraars oudere automobilisten kunnen aanbieden, is nog steeds vrij problematisch. Daar nog bovenop zijn oudere autobestuurders de dupe door de hoge premies die ze moeten betalen aan hun autoverzekeraar en moeten ze erg lang wachten om hun rijbewijs te kunnen laten verlengen.

Het is de regel dat als ouderen willen blijven rijden na hun 75ste, zij een nieuw rijbewijs aan moeten vragen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), evenals een gezondheidsverklaring moeten regelen. Van Nieuwenhuizen, onze minister van Infrastructuur en Waterstaat, wil de mogelijkheden bekijken om het rijbewijs enkel administratief te kunnen verlengen om de wachttijden te verkorten voor met name de gezonde senioren.

Senioren worden gerefuseerd om leeftijd

Het wordt mettertijd steeds minder eenvoudig om een autoverzekering af te sluiten voor oudere automobilisten. Dit komt, omdat zij door autoverzekeraars worden gezien als een risicogroep die een hogere kans hebben op een ongeval of om schade te veroorzaken. Het klinkt misschien heftig, maar tot wel 40% van de autoverzekeraars weigeren oudere automobilisten. Ze worden gewoon na een bepaalde leeftijd niet meer geaccepteerd. Best bizar, omdat je in ons land verplicht bent minimaal een WA-verzekering te hebben.

Het vergelijken van autoverzekeringen

Uiteraard hoeven de senioren onder ons hier geen genoegen mee te nemen. Ook zij verdienen het om een fatsoenlijke en realistische premie te betalen, zonder geweigerd te worden door een autoverzekeraar. In dit geval is het online vergelijken van je auto verzekering een goede oplossing. Niemand wilt natuurlijk teveel betalen, ook ouderen niet. Zij hebben het vaak al niet al te breed, dus tegelijk besparen en de juiste autoverzekering vinden is mogelijk dankzij het online kunnen vergelijken van verzekeringen. Ook als je al een autoverzekering hebt, is het nog steeds niet verkeerd om eens een kijkje te nemen op Autoverzekering.nl autoverzekeraars. Je kan namelijk flink besparen door regelmatig over te stappen!