Tips bij het verbouwen van je eigen woning

Bent u van plan uw woning te verbouwen? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden, ook met betrekking tot veiligheid.

Zorg dat uw woning voldoet aan het PKVW

Veilig wonen is een kwestie van bewust wonen. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een certificering die bijdraagt aan de veiligheid in en rond woningen. Woninginbraak komt nog steeds veel voor. De meeste van deze inbraken worden gepleegd door ‘gelegenheidsinbrekers’. Zij werken vaak met klein gereedschap zoals een tang of een schroevendraaier. Licht en goed hang- en sluitwerk schrikt deze gelegenheidsinbrekers af. Zij willen graag op eenvoudige wijze hun slag slaan. Huizen met een PKVW keurmerk hebben een aanzienlijk kleinere kans om doel te worden van inbrekers, wel tot 90%! Wanneer u daarom gaat verbouwen, is het handig om rekening te houden met de eisen van dit Politiekeurmerk. Bent u benieuwd naar producten die voldoen aan het PKVW, en welke producten u kunt aanschaffen om uw woning PKVW-proof te maken? Bekijk dan het ruime assortiment aan hang- en sluitwerk van Veiligheids-sloten.

Zichtbaar keurmerk

Nadat de woning aan de gestelde eisen van het PKVW voldoet, krijgt het een sticker. Deze sticker dient de bewoner goed zichtbaar op de deur of het raam te plakken. Een crimineel die dit keurmerk ziet, zal geneigd zijn om het huis over te slaan. Een geslaagde inbraakpoging duurt zo’n 30 seconden, maar bij huizen met het PKVW keurmerk is deze tijd aanzienlijk langer.

Kerntrekbeveiliging

Veel mensen vragen zich af: at is kerntrekbeveiliging? Kerntrekken is de populairste inbraakmethode van dit moment. Bij de inbraakmethode kerntrekken schroeft een inbreker een schroef in de cilinder, en trekt deze met cilinder en al uit het slot. Op deze manier verkrijgt hij/zij eenvoudig toegang tot het slot. Om bestand te zijn tegen deze inbraakmethodes is het van belang dat u de juiste cilindersloten en/of deurbeslag aanschaft. Cilinders die voorzien zijn van een SKG*** (3 sterren Extra Zwaar Inbraakwerend) zijn bestand tegen deze kerntrekmethode.

Hefschuifdeurbeslag met kerntrekbeveiliging

Een hefschuifdeur is de ideale manier om een ruimte open te stellen naar buiten en naar andere ruimtes toe door de grote ramen die er in bevestigd worden. Het systeem is gebruiksvriendelijk en duurzaam. Het hefschuifdeurbeslag zorgt voor extra beveiliging, omdat het voldoet aan de SKG®*** en de PKVW®. De kerntrekbeveiliging zit namelijk aan de buitenkant, waardoor de cilinder er niet zomaar kan uitgetrokken worden.