Beleggingspand verkopen?

Beleggingspand in bezit en deze verkopen? Wil jij je woning inclusief huurders verkopen? Ga dan eens in gesprek met Zelfwoonhuisverkopen. Zij hebben een groot netwerk van veel beleggers die op zoek zijn naar beleggingspanden.

 

Onlangs kwamen wij in contact met een stel uit Amersfoort. Zij wilden hun beleggingspand verkopen en hadden eerder geprobeerd in overleg te gaan met de huurders. De huurders gaven aan niet vrijwillig te willen vertrekken, zij woonden er al drie jaar met veel plezier. Dit is hun goed recht, in Nederland bestaat namelijk de regel “Koop breekt geen huur”. Hierin wordt heel duidelijk de rechten en plichten van de huurder beschreven.

 

Het beleggingspand was ontstaan doordat mevrouw een aantal jaar geleden is gaan samenwonen. Haar woning kwam leeg te staan en dat was zonde. Ze had snel een huurder gevonden en de huur werd maandelijks netjes overgemaakt. Na een aantal jaar wilde mevrouw haar woning graag verkopen maar merkte dat dat een extra uitdaging met zich meebracht.

 

Een beleggingspand verkopen is namelijk geen standaard dienstverlening een lokale makelaar. Wij van Zelfwoonhuisverkopen hebben hier ons specialisme van gemaakt. We  kunnen je goed adviseren en informeren over de beste manier om je beleggingspand te verkopen.

 

Het heeft geen zin je beleggingspand aan een particulier te verkopen die op zoek is naar een eigen woning. Immers, de huurder zal blijven zitten en de woning wordt niet leeg opgeleverd.  Bij Zelfwoonhuisverkopen hebben we een groot en kwalitatief netwerk opgebouwd van beleggers die juist op zoek zijn naar beleggingspanden.

 

Bij een verkoop van je woning zullen wij een dossier aanmaken met alle noodzakelijke informatie. Als je beleggingspand een appartement betreft zullen wij om de VVE papieren vragen. Hiermee zullen we scan maken van de financiële en bouwkundige gezondheid van je appartement. Verder willen we graag inzage in het huurcontract. Zo wordt er bekend wie de huurders zijn, hoe lang het huurcontract al geldt en welke zaken zijn afgesproken. Een belegger zal hierom vragen. Ook de maandelijkse huurbetalingen zijn belangrijk om te achterhalen. Het beleggingspand heeft  de meeste waarde als de huurprijs marktconform is en de huurder zijn plichten goed nakomt.

 

Wij adviseren bij een beleggingspand om indien mogelijk ieder jaar de huurprijs te indexeren. Dit houdt in dat je je huurprijs met een bepaald percentage verhoogd. De verhoging is gebaseerd op het jaarlijkse inflatiecijfer plus een kleine toeslag. Je zult bijvoorbeeld merken dat de VVE bijdrage ook jaarlijkse omhoog gaat en de kosten voor onderhoud ook. Dit kun je meenemen in het bepalen van de nieuwe huurprijs.

 

Als we alle zaken besproken hebben gaan wij van Zelfwoonhuisverkopen op zoek naar de beste koper voor jouw beleggingspand. Daarin regelen wij alles en wordt je volledig ontzorgd. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.