Koopgids voor de beste bureaustoel voor je thuiswerkplek

Als je veel uren thuis mag werken, dan is het fijn om ook een goede werkplek te realiseren. Daarvoor moet jij echt de bureaustoel winkel bezoeken. Steeds meer mensen mogen een aantal uren of dagen per week thuiswerken. Je moet er dan alleen wel voor zorgen dat je dan ook goed kunt zitten. De beste bureaustoel voor je thuiswerkplek moet je dan ook wel eerst vinden. Gelukkig kan dat eenvoudig met onze tips!

Zithoogte bureaustoel

Bij een goede bureaustoel is de zitting in de hoogte verstelbaar, dit staat ook in het Arbobesluit. Daarbij mag de zithoogte in een belaste toestand minimaal verstelbaar zijn tussen 410 en 550 mm. De zitdiepte moet tussen de 380 en 480 mm verstelbaar zijn. Je moet je onderbenen ook naar voren en achteren kunnen bewegen.

Belang goede rugleuning 

De hoogte van de rugleuning moet je ook zelf in kunnen stellen. De rugleuning moet volgens de richtlijnen minimaal 370 mm hoog zijn. Je moet ervoor zorgen dat de stoel je voldoende steun geeft, dit voel je het beste aan door de bureaustoel zelf te proberen. 

Armleggers optimaal gebruiken

Iedere bureaustoel is voorzien van twee armleggers. De richtlijn geeft aan dat deze minimaal 5cm breed moeten zijn en 15 cm lang. Op deze manier worden je armen genoeg ondersteund. De afstand tussen de voorkant van je zitting en de voorkant van je armleggers mag niet kleiner zijn dan 20 cm. 

Prijzen vergelijken

Bureaustoelen heb je in allerlei soorten en maten en daar hangt ook elke keer weer een andere prijs aan vast. Daarom moet je goed kijken naar wat je wil, wat heb je nodig? Welke wensen heb jij bij een bureaustoel en wat is het beschikbare budget? Als je meer thuis mag werken kan het zomaar zijn dat je werkgever mee wil betalen en dan kun jij een mooie ergonomische bureaustoel bestellen. 

Probeer een bureaustoel

Een bureaustoel is heel persoonlijk, daarom moet jij hem zelf instellen. Gebruik daarvoor altijd de handleiding die je bij de stoel krijgt geleverd. Daarin staat namelijk duidelijk uitgelegd hoe je alles in kunt stellen en welke hendels of knoppen je daarvoor gebruikt.