Uw sloten vervangen? Gebruik deze tips & tricks

Heb je een slot die nodig aan vervanging toe is? Als je handig bent met de gangbare slotsoorten dan is het geen probleem om zelf je slot te vervangen. Reguliere slotsoorten zijn insteek- en oplegstoten, en bijzetsloten waaronder pensloten, raamgrendels en raambomen. Als je echter een complex slot hebt die gerepareerd of vervangen moet worden kun je beter een specialist inschakelen, zoals Slotenmaker Wassenaar of ervaren slotenmaker Oss. Met complexe sloten worden vooral bedoeld: meerpuntsluitingen en inbouwespagnoletten. Deze vindt je vooral op deuren van kunststof of metaal. Ook zijn deze sloten vaak gemaakt van materialen die je niet bij de reguliere bouwmarkt kunt vinden. Je doet er dan goed aan een ervaren slotenmaker Oss of slotenmaker Oss in te schakelen. Wil je meer weten over sloten en het belang van een goed slot? Lees dan snel verder voor meer informatie!

Waarom is het belangrijk goede inbraakbeveiliging te hebben?

De meeste woningen zijn niet goed genoeg beveiligd tegen inbraak. Vaak komt dit door de verkeerde sloten. 80 % van de woninginbraken in Nederland worden gepleegd in slecht beveiligde huizen. Je kunt inbraak voorkomen door betere sloten aan te schaffen, bijvoorbeeld bij slotenmaker Wassenaar of uw Ervaren slotenmaker Oss. Om inbraak te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat al je ramen en deuren voorzien zijn van inbraakwerende sloten met het SKG-keurmerk. Verder is het slim om deuren en ramen die makkelijk te bereiken zijn af te sluiten als je weggaat van huis. 90 % van de inbrekers zijn gelegenheidsinbrekers, die inbreken wanneer ze een geschikte kans krijgen. Draai het slot daarom altijd dicht op het nachtslot. Deuren en ramen die niet op slot zijn kunnen binnen enkele seconden worden geopend met een flipperkaart, maar dit kan niet als je een anti-inbraakstrip op je slot hebt gezet.

Tips om inbraak te voorkomen

Een dagslot is niet goed bestand tegen fysiek geweld en kan heel snel worden geforceerd. Een deur die niet op het nachtslot zit kan als er een brievenbus naast zit snel worden open gemaakt met ijzerdraad. Draai de deur daarom altijd op het nachtslot en laat nooit je sleutels zitten, want inbrekers kunnen het glas bij de deur kapotmaken en alsnog naar binnen komen. Informeer bij je ervaren slotenmaker Oss of slotenmaker Wassenaar naar de mogelijkheden om inbrekers optimaal te weren. Een goed slot zorgt er namelijk voor dat je veilig bent voor ongewenste gasten en je je veilig voelt in je huis.