5 tips voor het kopen van een magnetron

Heeft je oude magnetron het begeven en ben je nu op zoek naar een nieuw apparaat? Ga dan direct verder met lezen en dan kom je 5 handige tips tegen voor het kopen van een magnetron.

Tip 1: Wat voor soort magnetron kies je?

Je kunt kiezen tussen het kopen van een solomagnetron of combimagnetron. Een solomagnetron is voordeliger en eenvoudiger te gebruiken, maar je kunt van veel minder functies uitgaan. Ga je voor een combimagnetron, dan ben je van veelzijdige functionaliteiten verzekerd, een gebruiksvriendelijk apparaat maar je gaat wel meer moeten uitgeven aangezien de prijs hoger uitvalt. Doe de combi magnetron test om zeker te weten dat je een geschikte magnetron kiest.

Tip 2: Let op de prijs

Ga niet voor een magnetron die meer kost dan je uit kunt geven. Om de ideale prijs te vinden is het slim om eerst meerdere magnetrons te vergelijken met elkaar zodat je beter op de hoogte bent van de mogelijkheden en een keuze kunt maken die binnen je budget valt. Een solomagnetron kost gemiddeld €40 terwijl je voor een combimagnetron ongeveer €70 betaalt.

Tip 3: Check de inhoud van de magnetron

Vooral als je een groot huishouden hebt, is het belangrijk om naar de inhoud van de magnetron te kijken. Een grotere familie heeft meer baat bij een magnetron met meer inhoud. Hierbij is ook het draaiplateau groter, maar vergeet niet dat een grotere inhoud de prijs ook flink verhoogt.

Tip 4: Let op de programma’s van de magnetron

Ga na welke programma’s er op de magnetron staan zodat je een beeld kunt krijgen van de handigheid van het apparaat. Denk zo aan het automatisch kunnen opstarten of uitschakelen.

Tip 5: Extra functies en opties 

Check of de magnetron beschikt over extra functies en opties zoals een kinderbeveiliging zodat je kinderen de magnetron niet gemakkelijk kunnen openen. Doe eerst de combi magnetron test zodat je een magnetron in huis haalt die bij je past.

Extra tip:

Heb je een keuze kunnen maken? Dan is het altijd handig om eerst nog even het energielabel van het apparaat te checken alvorens je de magnetron koopt. Zo weet je precies hoe zuinig het apparaat met energie omgaat.