Verkoopkeuring via bouwkeuringexpert.nl

De verkoopkeuring geeft een objectief bouwkundig beeld van de woning die u wilt verkopen. De aankoop van uw woning door de een potentiële koper wordt hierdoor versneld, omdat hij kan vertrouwen op het door een onafhankelijk keuringsbureau opgestelde rapport. Als verkoper heeft u een informatieplicht. Dit vindt u onder artikel 17 van het Nieuw Burgerlijk Wetboek. Deze informatieplicht houdt in dat u verplicht bent kopers te informeren als uw woning niet geschikt is voor normaal gebruik. Dus alle bouwkundige gebreken moeten gemeld worden. Met onze verkoopkeuring, in combinatie met het door u in te vullen inlichtingenformulier, voldoet u aan uw informatieplicht. Het rapport van de bouwtechnische keuring snel in uw bezit. 

Woningkeuring

Onze bouwkundige inspecteurs keuren woningen in heel Nederland. Het is voor onze inspecteurs dagelijks werk. We kunnen dan ook snel op uw vraag inspelen. De keuring kan, in de meeste gevallen, al binnen 5 werkdagen worden uitgevoerd. De uitgebreide rapportage ontvangt u binnen 2 werkdagen na de keuring. Dit is snel en simpel! Tevens bieden we u ook de mogelijkheid tot een spoedkeuring. De spoedkeuring vindt plaats binnen 2 werkdagen na uw opdracht. U ontvangt de rapportage binnen 2 werkdagen na de keuring.

Werkwijze tijdens de bouwkundige keuring

U weet nu wat de verkoopkeuring inhoudt, maar waar let onze bouwkundig inspecteur allemaal op? De keuring is een beoordeling van de woning op basis van een visueel onderzoek op alle essentiële punten voor zover deze bereikbaar zijn onder normale omstandigheden. Indien deze toegankelijk is, wordt de kruipruimte ook geïnspecteerd (denk aan kruipluik, hoogte, waterstand e.d.). De inspectie op locatie neemt circa 1 uur in beslag. Het uitwerken van het rapport neemt circa 1,5 uur in beslag, maar gebeurt op een andere locatie. De inspecteur geeft u dan al een mondelinge toelichting en bouwkundige tips en kan uw vragen beantwoorden.


Expertise van bouwexperts

De expertise van onze inspecteurs op het gebied van gebreken, herstelmaatregelen en kosten is onmisbaar om een goed beeld te krijgen van de staat van onderhoud en eventuele mankementen. Laat daarom de keuring door een bouwkundige uitvoeren, zodat u zeker weet dat u een goed en onafhankelijk rapport van de woning krijgt. 

Is bouwkeuringexpert.nl een geschikte partner?

Wil jij graag een erkende bouwdeskundige contacteren? Doe dat dan via de website www.bouwkeuringexpert.nl. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met een bouwinspecteur die werkzaam is in jouw regio. Je kunt snel de prijzen vergelijken en de voorwaarden inzien. Erg handig als je snel en gemakkelijk een taxatie wilt regelen voor de verkoop, aankoop of verhuur van een object.