Zo organiseer je een onvergetelijk housewarming feest

Als je net in een nieuwe woning bent gekomen, zou je dit meestal willen delen met jouw vrienden, familie of jouw nieuwe buurtbewoners. Een housewarming feest kan leuk zijn voor iedereen om dit te vieren en misschien om kennis te maken met jouw nieuwe buurtbewoners. De sfeer is erg belangrijk en daarom kun je bijvoorbeeld slingers en ballonnen bestellen om de sfeer wat op te vrolijken.

Nodig de gasten uit die jij belangrijk vindt

De gasten die jij uitnodigt hangt af van wat het doel is van jouw housewarming feest. Is het de bedoeling om de buurt te kennen, dan is het slim om vooral buurtbewoners uit te nodigen. Wil je eerder jouw familie en vrienden laten weten dat je bent verhuisd, dan kan je beter hun uitnodigen

Zorg voor muziek

Een feest is natuurlijk niets zonder wat muziek. Het vrolijkt de sfeer op en er zijn geen ongemakkelijke stiltes. Zorg er dus voor dat er goede muziek wordt gespeeld en dat de speaker sterk genoeg is zodat iedereen het kan horen. Maar zorg er wel voor dat hij niet té hard staat waardoor je voor overlast verzorgt.

Zorg voor hapjes en drankjes

Het is fijn voor de gasten en jezelf als je tijdens het praten even kan genieten van een heerlijk hapje of drankje. Je kunt ervoor kiezen om eenvoudig wat snacks te kopen bij de supermarkt, maar het allerleukst is toch wel als je zelf iets maakt voor de gasten. Dat maakt het buffet nét wat persoonlijker als jij zelf iets aan bijgedragen hebt.

Gepaste locatie

Het is belangrijk om te bepalen waar jij het feestje wil houden. Je kunt dit binnen doen, maar soms kan dit niet als er te veel gasten zijn. Dan is het toch wel beter om het buiten te doen. Het is natuurlijk leuk om delen van jouw huis te laten zien want het is immers een housewarming feest. Bij een grote groep mensen is het misschien slim om in kleine groepjes een rondleiding te geven van jouw huis.

Zorg voor feestelijke decoraties

De sfeer moet er natuurlijk feestelijk uitzien. Zorg er daarom voor dat er voldoende decoratie is om jouw huis op te vrolijken. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van ballonnen, slingers en andere feestversiering bij een feestwinkel. Bij Fop&Feestwinkel vind je een zeer breed assortiment met leuke feestversiering. Ideaal voor een housewarming feest die je nooit zal vergeten!