Deuren opnieuw schilderen? Zo doe je dat

Om de zoveel jaar is het weer tijd om je deuren opnieuw te laten schilderen. Het kan dan gaan om je binnendeuren, buitendeuren maar ook om allebei. Je ziet dat de verf langzaam loslaat van de kozijnen dan is het weer tijd om de deuren opnieuw te schilderen. Het schilderwerk kan je laten doen door een professional of je kunt ervoor kiezen om het zelf onder handen te nemen. Daarnaast is er ook de optie om nieuwe Deuren kopen waardoor er niet opnieuw geschilderd hoeft te worden.

Deuren laten schilderen door een professional

 

Je deuren laten schilderen voor een professional klinkt je misschien goed in de oren. Dat is begrijpelijk. Het heeft wel als nadeel dat dit niet zo goedkoop is als wanneer je het zelf doet. Je bent meer geld kwijt maar wel minder moeite en tijd dan dat wanneer je zelf je deuren opnieuw schildert. Een voordeel is wel dat bij de meeste bedrijven de prijs per geschilderde deur afneemt wanneer je meer deuren laat schilderen. Je kunt er dus beter voor kiezen om al je deuren, binnen en buiten deuren, tegelijk te laten schilderen in plaats van een voor een. 

Zelf je deuren opnieuw schilderen

 

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om je deuren zelf te schilderen. Ten eerste wat je allemaal nodig hebt voor het opnieuw schilderen van je deuren. je hebt reinigingsmiddel en een spons nodig. Daarnaast schuurpapier en zo nodig een machine. Ook heb je grondverf, lak verf en kwasten en/of rollers nodig. Het is belangrijk bij het zelf schilderen van de deuren dat de deur goed wordt schoongemaakt van tevoren, dit kan je doen met ammonia of een ontvetter. Daarna begin je met het schuren van de deur zelf, hierbij kan je deuken repareren met vuller. Als de deur geschuurd is breng je grondverf aan en na de grondverf lak je de deur af. bij het aflakken begin je met de randen van de deur en doe je daarna de binnenkant. Het is belangrijk om de onderkant van de deur ook te schilderen. 

 

Mocht dit allemaal niet lukken? dan kan je er altijd een professional bij halen, of bijvoorbeeld bij DHK nieuwe kozijnen en deuren aanschaffen, waardoor je er weer een paar jaar tegenaan kunt.