5 Doe-het-zelf projecten die jij zelf uit kunt voeren

Niet alle doe-het-zelf projecten hebben een professional nodig. Wil je graag enkele upgrades aan je huis doen? Het is dan zeer verstandig om erover na te denken om dit zelf aan te pakken. Je kunt zo niet alleen geld besparen, maar kunt zo ook de waarde van je eigen woning verbeteren. Hier zijn 5 eenvoudige DIY verbouwingsprojecten.

Hang kunstwerken of boekenplanken op

 

Heb je zin om een aantal nuttige boekenplanken of een kunstwerk op te hangen? Je kunt dit project al simpelweg met een basis gereedschapsset uitvoeren. Beginnend met een elektrische boor, een waterpas en de nodige montagematerialen. Het is een stijlvolle en budgetvriendelijke optie om zwevende planken te installeren.

 

Heb jij het probleem dat je over te veel kunstwerken beschikt om op te hangen en daardoor niet weet waar je moet beginnen? Als dat zo is, dan is het creëren van een galerijwand een perfecte suggestie. Het is de kunst om het allemaal op de juiste manier op te hangen, waarbij je uiteraard begint met het selecteren van de juiste soorten lijsten.

 

En wanneer je deze kunst ophangt, houd dan rekening met de 145 cm regel. Want alle galerijen en musea hebben de neiging om kunst dusdanig op te hangen dat het midden van het kunstwerk zich op de gemiddelde menselijke ooghoogte bevindt. Dat betekent dat het midden van je kunstwerk 145 cm boven je vloer moet zijn.

Installeer een nieuwe binnenvloer

 

Het installeren van een nieuwe HomingXL binnenvloer, zoals een laminaat, SPC of vinyl vloer, kan soms veel werk zijn, maar de investering daarin is zeker de moeite waard. Het leggen van een nieuwe binnenvloer is de ultieme stap in het creëren van een fijne sfeer in jouw huis. Er zijn online allerlei instructies te vinden die je kunt volgen om de juiste techniek hiervan te leren. Het zou op deze wijze niet te lang moeten duren om het subliem onder de knie te krijgen. Om achteraf perfect van je DIY resultaten te genieten.

Schilder de deuren opnieuw

 

Velen van ons hebben waarschijnlijk nog wel een aantal extra blikken verf liggen, dus waarom zou jij die niet gebruiken? Overweeg voor een maximaal effect om jouw voordeur of binnendeuren opnieuw in een contrasterende kleur te schilderen. Je zult dan vervolgens verrast zijn om te zien wat een dramatisch verschil een vers geverfde deur maakt. En dan vooral bij het schilderen van een voordeur. 

 

Je kunt als alternatief ook een liter verf gebruiken om een oud meubelstuk een moderne make-over te geven. Of om eindelijk die accentmuur te schilderen waar je al een tijdje over nadenkt. Het is zonder meer verbazingwekkend hoe een frisse verflaag je hele huis er direct een stuk beter uit kan laten zien.

Zorg voor nieuwe verlichting

 

Een verlichting upgrade toepassen, zoals het vervangen van alle traditionele gloeilampen door LED lampen, voegt gelijk meer helderheid toe aan elke kamer.

 

Een andere eenvoudige en budgetvriendelijke manier om jouw huis te verbeteren, is met een verlichtingsarmatuur upgrade. Een goede verlichting in jouw woning creëert immers een warme en gastvrije sfeer. Het benadrukt bovendien de beste eigenschappen van jouw huis en doen je kamers ruimer lijken. Overweeg daarom oude en verouderde verlichtingsarmaturen te vervangen en/of te complementeren door een moderne verlichting. Denk daarbij vooral na over de slecht verlichte plekken in je huis en waar deze wel wat extra verlichting zou kunnen gebruiken.

Installeer smart home technologie

 

Een woning stijgt niet alleen in waarde, maar wordt ook direct slimmer met de toevoeging van smart home technologieën. Deze omvatten functies zoals slimme veiligheidssloten, thermostaten en verlichting. Dit is allemaal redelijk eenvoudig door een doe-het-zelver te installeren.

 

Denk bijvoorbeeld aan de installatie van een slim beveiligingssysteem, met een video deurbel die beweging detecteert wanneer er mensen naar je huis komen. Of een slimme thermostaat, waarmee je het verwarmings- en koelsysteem van jouw huis simpel vanaf je smartphone kunt bedienen.

 

Het upgraden van jouw huis hoeft niet altijd duur of ingewikkeld te zijn. Er hoeven ook echt niet altijd aannemers bij betrokken te zijn. Een verscheidenheid aan DIY projecten zijn zonder twijfel zonder problemen zelf te doen. De bovengenoemde doe-het-zelf projecten zijn daar perfecte voorbeelden van.